Bijzondere maan boven Pendrecht

In het weekend van 20 maart was het volle maan. Dat geeft altijd fraaie gezichten van dit aan de aarde ‘verbonden’ hemellichaam. Leuke bijkomstigheid was dat de maand in heel lange niet zo dicht bij de aarde stond en het ook weer minstens 50 jaar gaat duren voor dat weer het geval is. Bovendien heeft de maan in veel geloven een bijzondere functie. Stof voor de zoektocht?
Dit weekend was het volle maan. De maan zou ook heel laag aan de horizon staan en je het gevoel geven alsof je zo op de maan kon kijken.
Het mooist zou de de maan met de gloed van de zon er nog op te fotograferen moeten zijn geweest. Dat zou deze keer langer duren door de zonnestand en de lage maanstand.
Een unieke combinatie en met ook nog eens heel helder weer erbij.
Prachtige omstandigheden.

Bijgaande foto is later in de nacht en niet in het weekend gemaakt, maar toch!

Misschien zijn er foto’s van een beter moment. Vitaal Pendrecht houdt zich aanbevolen. Zeker voor de geschiedenis van de wijk. Er is een chronqueur van Pendrecht die allerlei zaken optekent in de annalen van zijn wijk. Bovendien is het bijzondere dat dit natuurverschijnsel plaatsvindt tijdens de zoektocht naar de Ziel van Pendrecht.

Alsof de maan pelgrim Tjark een handje geholpen heeft. Er zijn religies waar de maan een bijzondere betekenis heeft.
In de islam bijvoorbeeld werkt men met een maankalender.

Toch aardig dat zoiets dan samenvalt.