Bomen en een walvis op Plein 1953?

Er staat al een paar weken een vierkant afgezet op Plein 1953 met bouwhekken. Er moet op de één of andere manier een walvis komen. Wat precies en wanneer bleef een beetje gissen.
In eerdere berichten op deze site staat te lezen wat er allemaal door de hoofden ging aan gissingen.
Het éne verhaal nog mooier dan het andere.
In de weblog van de dagburgemeester werd bijna dagelijks verslag gedaan.

Woensdag aan het eind van de middag liep dagburgemeester, Mario Bosch, over het plein en zag dat de elektriciteitsvoorziening vanaf de plek met het bouwhek richting de elektriciteitskast bij de Karel de Stouteflat.

De stenen van het plein werden in een rechte lijn met twee hoeken erin richting de kast opengelegd. De grijze elektriciteitskabel ging in een rode slang.

Hij hoopte stilletjes dat de lampen langs de Passage en achter Restaurant Zuiderkroon, die al een aantal maanden niet meer branden, ook even aangesloten zouden worden.

Er waren ook bomen gerooid rond het beeld van Loeki Metz van de Provinciaaltjes en hij had vernomen dat er donderdag bomen voor terug zouden komen. Platanen zouden het worden.

Al zijn contacten kregen verzoeken om donderdag het plein goed in de gaten te houden, want hij is verzot op fotomateriaal van wat er allemaal gebeurd om Plein 1953 het kloppend hart van de wijk te maken.

Er werd al gespeculeerd om een webcam ergens op het plein op te hangen, zodat hij via de computer op zijn werk zo nu en dan een blik zou kunnen werpen.

Webcam hoeft eigenlijk niet, want er staan een reeks van camera’s op en rond Plein 1953. Inprikken op die camera’s zou eigenlijk nog mooier zijn.

Er was ooit een voorstelling van het Rotterdams WijkTheater over het Oude Westen met als titel Full Colour waar de mensen van de bewonersorganisatie wijktelevisie wilden maken. Ze hadden onvoldoende geld voor een camera en toen in de Saftlevenstraat één van de eerste veiligheidscamera’s werd opgehangen gebruikten ze die om hun programma op te maken. Ze hadden de wijkagent gevolgd en waren er achter gekomen hoe ze hem op afstand konden bedienen.

Met die ultramoderne camera’s van het cameratoezicht moet dat vast een peulenschil zijn. En die kunnen echt alles zien.