Campagnemaand Huib van Dieijen nu echt afgesloten

Sanne Evertse en Jasper Hopstaken interviewden Huib van Dieijen de held gedurende de campagnemaand september 2009. Huib werd afgebeeld op veel affiches in de wijk en in een ontzettend groot formaat op het billboard bij het plein voor Metrostation Slinge. Maar liefst op een foto van 5 bij 7 meter.
‘ Wat vond je daarvan?’, was de eerste vraag aan Huib voor de camera van Het Stormt, het bureau dat de campagne Pendrecht is Goed Bezig organiseert. ‘Nou, het was toch wel even schrikken’, antwoordde de fietsende medwerker van de RET en bewoner van Pendrecht. Collegea’s van het Rotterdamse vervoerbedrijf was het portret niet ontgaan. Hij kreeg er veel reacties op. Misschien komt hem dat nog goed van pas. Hij wil als het even kan de billboardposter gebruiken voor zijn verkiezingscampagne voor de OR van de RET en Huib zit ook in de deelgemeenteraad Charlois, dus misschien zien we hem in dat kader ook nog een keer terug.
Het interview met Huib komt de website van Pendrecht is Goed Bezig.
Huib kreeg in de rijwielhandel ter afronding van de campagnemaand zijn foto op kleiner formaat op canvas als herinnering. Hij staat hier op de foto met Jasper Hopstaken van Het Stormt.

Huib is overigens al druk bezig met volgend jaar. Dan komt de Tour de France naar Rotterdam. Le Grand Depart zal plaatsvinden vanaf het sportcomplex Ahoy en Huib wil er alles aan doen om Alberto Contador, de winnaar van de laatste editie van de Tour de France in zijn wijk, Pendrecht, te krijgen. Er ligt al een uitgebreid draaiboek voor die tourtstart en afgelopen week werd het routeschema gepresenteerd in aanwezigheid van de Alberto Contador en Lance Armstrong. Veel ligt dus al vast. Huib zou Huib niet zijn als hij toch niet alles in de strijd zal gooien om Pendrecht mee te laten profiteren van dit geweldige wereldevenement.

Houd Huib in de gaten.