“Ik wil dat er een actie komt”, zei Clasien maandag tegen de opbouwwerker. “Welke vragen hebben ze nou helemaal gesteld in dat onderzoek? dat zou ik graag willen weten. Hebben ze jou gevraagd? Als er gezegd wordt dat er vooral mensen met een laag inkomen in Pendrecht wonen. Dan betekent dat toch dat we het goed gedaan hebben. Want het grootste deel van de woningen is sociale woningebouw en voor hen bestemd, dus …… En dat er veel Antillianen in de wijk wonen, is toch geen enkel argument om dat direct te verbinden aan een probleemwijk?”, vervolgde ze.
De lijst is gebaseerd op een inventarisatie uit 2006, dus voordat Ella Vogelaar minister van Wonen, Wijken en Integratie werd. RTL 4 geeft wat grove redenen aan waarop de plaats van Pendrecht op de lijst gebaseerd zou zijn.
Er wordt koortsachtig nagedacht om een goede reactie op al het gepraat over de lijst en over de Kolenkitbuurt en Pendrecht in een ander daglicht te zetten.
De Kolenkitbuurt is trouwens een deel van de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam en vertoont veel gelijkenis met Pendrecht. Gebouwd in de 50-er jaren in het kader van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Cornelis van Eesteren. De wijk werd gebouwd volgens de uitgangspunten van het ‘nieuwe wonen’: licht, lucht en ruimte. Zo zijn bijvoorbeeld de portiekblokken verheven boven het maaiveld om de vrijheid te benadrukken en mochten de buitenruimtes niet bezet worden door individuen met ongelijkheid als gevolg.
Wie heeft er een goede suggestie voor een gepaste reactie?
Maak alsjeblieft gebruik van de reactiemail!