De Molenwei bezegeld met Keurmerk Kinderboerderijen

Kinderboerderij de Molenwei één van de acht Gemeentelijke Kinderboerderijen die officieel is bezegeld met het Keurmerk Kinderboerderijen Rotterdam voorloper in Nederland.

Een kinderboerderij is een bedrijf dat aan meerdere wettelijke- en kwaliteitsvoorschriften moet voldoen. Om de veiligheid van bezoekers, medewerkers en dieren te waarborgen, is het van groot belang dat kinderboerderijen bewust en systematisch de kwaliteit en veiligheid van haar diensten beheren. Daarom heeft de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) in samenwerking met onder andere het Ministerie van LNV een certificeringstraject opgesteld.

Alle acht de kinderboerderijen van de dienst Sport en Recreatie van de gemeente Rotterdam hebben officieel het Keurmerk Kinderboerderijen in ontvangst genomen. Zo ook Kinderboerderij de Molenwei in deelgemeente Charlois.
Hiermee is Rotterdam de eerste grote gemeente van Nederland waar alle gemeentelijke kinderboerderijen met dit keurmerk zijn gecertificeerd. Rotterdam laat hiermee zien dat het kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

De acht gemeentelijke kinderboerderijen van Rotterdam worden beheerd door de dienst Sport en Recreatie:
Kinderboerderij De Molenwei, in deelgemeente Charlois
Kinderboerderij De Oedestee, in deelgemeente Hoogvliet
Kinderboerderij De Kooi, in deelgemeente Ijsselmonde
Kinderboerderij De Kraal, in deelgemeente Kralingen-Crooswijk
Kinderboerderij De Bokkesprong, in deelgemeente Delfshaven
Kinderboerderij De Blijde Wei, in deelgemeente Prins Alexander
Kinderboerderij De Beestenboel, in deelgemeente Rozenburg
Kinderboerderij De Wilgenhof, in deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek