De sloper is in aantocht in de Dinteloordstraat

De hekken staan er al omheen dus is het nog maar een kwestie van tijd: de flat Dinteloordstraat 2-60 wacht op de sloper. Enkele appartementen zijn nog korte tijd bewoond geweest door studenten maar nu zijn de dagen van deze flat geteld. Het wordt de eerste grootschalige afbraak in de Tiengemetenbuurt die de herstructurering in dit deel van Pendrecht Zuid een flinke impuls gaat geven.

Eén straat verder, in de Middelharnisstraat, staan eveneens dit type flats (met vier verdiepingen) maar deze worden gerenoveerd waarbij twee boven elkaar gelegen woningen worden samengevoegd (project Zuiderdiep). De flats aan de Dinteloordstraat, met drie verdiepingen, zullen worden vervangen door nieuwe woningen.

Boven het straatnaambord is een van de watersnoodpaneeltjes zichtbaar die in 2003 zijn geplaatst, 50 jaar na de watersnood van 1953. Volgens de toen gemaakte afspraken zijn de paneeltjes blijvend d.w.z. als een complex wordt gesloopt dan komt het paneel terug op de nieuwbouw. Wij houden natuurlijk in de gaten of dat ook daadwerkelijk gebeurt.