Dit bordje is verhuisd

Ieder jaar wordt de Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs uitgereikt. In 2002 viel Pendrecht in de prijzen want de eerste nieuwbouwfase in de Herkingenbuurt had de prijs gewonnen. Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) zorgt dan voor een informatiebordje op het betreffende blok.

Het was de Pendrechtse dagburgemeester die enkele maanden geleden op de zijgevel van de nieuwe eengezinswoningen op de hoek Sommelsdijkstraat / Herkingenstraat het bordje ontdekte en fotografeerde. Het bordje is klein en van een afstand lijkt het net een ventilatierooster.
Maar toen hij de tekst las had hij direct in de gaten dat er iets niet klopte. Het bordje zit toch op een rij eengezinswoningen? En in 2001-2002 stonden deze huizen er echt nog niet.
De 60 appartementen bevinden zich in de verderop staande Ostreaflat en de 12 woonwerkwoningen staan aan de Slinge. Dus de informatie klopt allemaal maar het bordje zit gewoon op de verkeerde plaats.

Mario liet het er niet bij zitten en stuurde een mailtje naar het NAi. Hij hoorde daar niets op en de zaak raakte in de vergetelheid. Maar toen hij onlangs door de Herkingenstraat liep bleek het bordje te zijn verdwenen. Zou er dan toch iets mee gedaan zijn? En jawel, het zit nu naast de ingang van de Ostreaflat!