Eerste huizen Ovezandepad krijgen vorm

Langs de Krabbendijkestraat, tegenover de nu bijna leegstaande flat, is een blok eengezinswoningen in aanbouw. Deze huizen hebben op één na de voordeur aan de Krabbendijkestraat en krijgen de nummers 312-330, de huisnummers zijn aangebracht in de betonnen balk boven de voordeur. De kopwoning aan de noordkant (bij het bouwbord vlakbij de bushalte) heeft de ingang aan de kant waar het Ovezandepad komt en krijgt een heel ander huisnummer. Wie goed op de foto kijkt kan het zien: dit huis krijgt als adres Ovezandepad 12.
De foto is genomen vanaf de Krabbendijkestraat en toont het tracé van het toekomstige Ovezandepad. Op de achtergrond is een blok van vijf eengezinswoningen in aanbouw, deze huizen krijgen als adres Ovezandepad 2-10.

De naam Ovezandepad is nieuw. Oorspronkelijk zou dit het Fijnaartpad worden maar dagburgemeester Mario Bosch vond dat niet handig en stelde de naam Ovezandepad voor. Deze naam sluit beter aan op de omliggende straten en is tevens een knipoog naar het verleden. Ovezande is namelijk de geboorteplaats van Ernest Groosman, de architect die de vroegere portiekflats op deze plek heeft ontworpen.
In februari 2009 heeft de deelgemeente Charlois het voorstel van de Pendrechtse dagburgemeester overgenomen en de procedure in gang gezet om de naam goedgekeurd te krijgen. Op 27 oktober 2009 heeft de gemeenteraad van Rotterdam de naam Ovezandepad definitief vastgesteld.