Eerste paal voor De Eilanden wordt 16 mei geslagen

Op woensdag 16 mei wordt er op de plek waar eens in 1953 de eerste paal voor Pendrecht gelagen werd opnieuw een eerste paal geslagen. Dit keer is het de paal voor het nieuwbouwproject De Eilanden.
Op 25 april j.l. zijn er hekken gezet rond de verschillende locaties aan de Oldegaarde waar de woningen van het project De Eilanden gebouwd zullen worden. Pendrechts dagburgemeester signaleerde dat, maakte en foto en vond verdere informatie op de site van het nieuwbouwproject: www.eilanden-pendrecht.nl

Inmiddels ligt er een uitnodiging met het programma.
De heimachine staat al helemaal klaar.
Op woensdag 16 mei zal portefeuillehouder Ed Goverde (een geboren en getogen Pendrechtenaar) de officiële eerste paal slaan. Met deze paalslag wordt de eerste fase ingeluid van de bouw. Dit heugelijke feit vieren wij graag samen met de kopers en bouwpartners van De Eilanden. De ontvangst is vanaf 16.00 uur, de handeling voor de eerste paal vindt om 16.30 uur plaats.

De dagburgemeester weet meer te vertellen: “Het wordt een bijzondere eerste paal want op deze plek begon ruim 50 jaar geleden de bouw van Pendrecht. Op 21 december 1953 stond hier de heimachine klaar en het was niemand minder dan Lotte Stam-Beese die de eerste paal sloeg. Nog geen jaar later, op 2 november 1954, werden de eerste huizen opgeleverd: het blok Oldegaarde 988 – 998, bestaande uit 6 eengezinswoningen en een kleine kantoorruimte. In 2004 zijn de huizen gesloopt en binnenkort zal de geschiedenis zich gaan herhalen met opnieuw een eerste paal.”