Elly Pesik was een fantastische held en gaat ook dit jaar naar Lourdes

De hele campagnemaand mei stond in het teken van de tuintjes van Pendrecht. Pendrecht moet tenslotte als Tuinstad juweeltjes van tuintjes kunnen laten zien. Elly en Ruud Pesik besteden veel aandacht aan hun tuin. In hun omgeving zijn ze overigens niet de enige. Hun buren maken werk van het groen waarvoor ze verantwoordelijk zijn.
Elly was gedurende de maand het gezicht van de campagne Pendrecht is Goed Bezig. Haar portret hing niet ver van hun huis op een formaat van 5 bij 7 te pronken voor iedereen die uit het Metrostation Slinge komend de wijk binnenkwam. Vanaf de eerste actiedag 1 mei tot de laatste actiedag op 22 mei was ze te vinden bij campagnestand. Ze heeft er heel wat uren groene vingers op zitten.

Vrijdag 28 mei werd dan ook in haar eigen tuintje de maand afgesloten. 28 mei? Mei duurt toch langer? Jazaker, maar zaterdag 29 mei begon voor Elly een volgende passie. Niet voor de eerste keer ging ze op bedevaart naar Lourdes. Zij gelooft in de wondertjes, die er op die plaats in de grot waar Bernadette Soubirous van Lourdes op 14 jarige leeftijd Maria ontmoette. De reis naar Zuid Frankrijk gaat per touringcar en die bus vertrok zaterdagsmorgens vroeg vanaf de Sint Bavokerk, de kerk van de Lourdesparochie.

Maar vrijdagmiddag werd er eerst nog even stilgestaan bij de tuintjesactie in de tuin van de familie Pesik. Die tuin had voor die gelegenheid een facelift gekregen en er was lekkers te drinken en te eten. Naast groene vingers heeft Elly een ander talent. Zij is een geweldige kok.

De voorzitter van de deelgemeente Charlois was er met een speciaal cadeau voor Elly Pesik. De familie is geen onbekende voor hem zijn geboortehuis stond een blokje verder en hij kent de familie al heel lang. Naar zijn idee had men het billboard aan het Metrostation Slinge de afgelopen maand een halve slag moeten draaien. Had Elly iedere morgen zichzelf kunnen zien vanuit haar slaapkamer.

Fantastische held, die Elly. Altijd bezig. Tuintjes, eten en toneelspelen. Op de dinsdag ervoor was ze samen met Ruud op de Tong Tong, Pasar Malam in Den Haag en daar speelden ze hun Pendrecht Monoloog: ‘Bestemming Nederland’. Hun verhaal over hun komst vanuit Nederlands Indië naar Pendrecht. De wijk waarmee zij vergroeid geraakt zijn en niet meer uit weg te denken zijn.