En jawel Pauline Bouvy was er en vond het verzoek van Huib leuk

Zou burgemeester Pauline Bouvy – Koene op het gemeentehuis van Bernisse in Abbenbroek er wel zijn?

Ja je weet dat natuurlijk nooit. Bernisse bestaat uit 6 dorpen en telt bij elkaar ruim 12.000 bewoners. Gek eigenlijk, want Pendrecht telt er maar iets minder. Een gemiddelde buurt van Pendrecht heeft dus meer inwoners dan Abbenbroek of Zuidland. Deze twee dorpen zullen de deelnemers aan de fietstocht aandoen. Geervliet, Heenvliet, Oudenhoorn en Simonshaven zijn dorpen van Bernisse waar de tocht langsgaat.

Mevrouw Bouvy bleek op het gemeentehuis te zijn. Via de aardige receptioniste en de enthousiaste secretaresse van de burgemeester, Annette Hoek, kregen Huib en Rieks te horen dat zij het een leuk idee vond en dat ze zaterdag 14 september om 9:30 uur van de partij zal zijn in Pendrecht. Samen met Ed Goverde van de deelgemeente gaat zij het startsein geven voor een lange tocht langs het gebied waar op 1 februari 1953 het wassende water slachtoffers eiste. De deelnemers aan de tocht krijgen een indruk de ramp van 60 jaar geleden. 60 jaar geleden werd ook begonnen met de bouw van de tuinstad Pendrecht. Besloten werd om de straten van de wijk te vernoemen naar plaatsen in het rampgebied, waar slachtoffers gevallen waren. Abbenbroek is één van die plaatsen. In de wijk Pendrecht heb je dan ook de Abbenbroekweg. Niet zolang als de Sliedrechtstraat, maar met de Ossenisseweg samen weer even lang. De straat ligt dus eigenlijk niet ver van het dorp waar het zijn naam aan ontleend. Goed te doen op de fiets.
Mensen in Zuidland vertelden overigens dat er in Abbenbroek één slachtoffer te betreuren was en in hun gemeente meer dan twintig. In een museum in de voormalige brandweerkazerne van Zuidland is daar van alles over aan de weet te komen. Zuidland zou dus eigenlijk ook een vernoeming verdienen.

Op de foto Huib van Dieijen en Annette Hoek in het gemeentehuis van Bernisse voor een portret van burgemeester Pauline Bouvy – Koene.

Mevrouw de burgemeester vertelt in het volgend filmpje over haar gemeente Bernisse.

Annette Hoek zei Huib en Rieks dat ook de gemeente Bernisse binnenkort tot het verleden behoort. Bernisse en Spijkenisse gaan fuseren per 1 januari 2015, de andere gemeenten op Voorne-Putten (Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne) hebben momenteel geen plannen en blijven “gewoon” zelfstandig.