En Joke was woensdag jarig

Ze was held in 2009 in oktober. Ze hielp kinderen veilig oversteken. Haar plekje was de Middelburgt. Toen die sloot werd dat Vitaal Pendrecht en wat daar omheen zit. Joke werd afgelopen woensdag een jaartje ouder en ….
Joke Spijkers is vrijwilliger bij Vitaal Pendrecht en bijna dagelijks aanwezig in het Servicepunt Charlois Zuid of in het Pendrecht Museum. Als Rita Niks de Lima om de één of andere reden niet kan, valt ze ook in bij de Rollatorwerkplaats.

Ze was in oktober 2009 de held van de campagne Pendrecht is Goed Bezig en hielp kinderen bij het oversteken over de Slinge. Vroeger heette dat klaarover, maar nu moet je er held voor zijn om dat soort werk te doen.

Inmiddels staan er rode klaaroverfiguurtjes en is er een kindvriendelijke route. Stacy Commijs bedacht de naam blokkiespad voor die route. Als je de wiebertjes met zeedieren erop langs die route volgt kom je als kind veilig bij je school en kom je ook weer veilig thuis.

Je zou Joke ook zo’n beetje de moeder van de kindvriendelijke route kunnen noemen. Ze was er dan ook bij toen Alaattin Erdal het laatste zeedier onthulde op Plein 1953, de walvis.

Woensdag 5 september was ze jarig. Ze maakte een lekkere monchou-taart en trakteerde donderdag in het Pendrecht Museum.

De taart ging schoon op.

Joke vanaf deze plek nog van harte gefeliciteerd.