Enthousiaste reacties rond renovatie uurwerken Sint Bavokerk

Vanuit hun woning en vanaf de straat maakten bewoners van de Ostreaflat, Andries Haak en Jan de Bruijn foto’s van de werkzaamheden op woensdag 22 september.

Zij konden hun ogen haast niet geloven.

Die wijzers en wijzerplaten zijn als ze zo op de grond liggen eigenlijk ineens nog heel indrukwekkend groot.

De nieuwe klok wordt vanuit Zwitserland radiografisch bij de tijd gehouden, heeft Andries Haak begrepen van ingewijden. Nou als dat net zo gaat als met die klok in Frankfurt en de uurwerken, die er voorheen bij de bewonersorganisatie Pendrecht hingen. Kun je nog mooie taferelen beleven. Wanneer die gelijkgeschakeld werden werkten ze in een heel snel tempo 12 uur af om op de juiste tijd te blijven staan. Moet met zo’n groot uurwerk een fantastisch schouwspel zijn.

Dagburgemeester, Mario Bosch, meldde tegen de avond: “Ik ga iets heel bijzonders op de website zetten”. Op zijn weblog en deze site liet hij zich enthousiast uit over de werkzaamheden en prees de mensen, die daar hard voor gewerkt hadden.

Het begin is er en nu wachten op de nieuwe klokken en gerepareerde uurwerken.

Eens kijken of er dan ook zoveel fotomateriaal over internet heen en weer vliegt.

Wijkcoördinator, Luz Kromhout, stuurde een serie foto’s van Mario Bosch naar iedereen die het maar horen wilde en viel iets op:

‘Gisteren fietste ik langs de Bavo en dacht ik “kijk nou, het valt me nu pas op dat die toren eigenlijk best mooi is”. Nu de klok niet meer afleidt met de verkeerde tijd.
Mario heeft er mooie foto’s van gemaakt. Dan snap je meteen wat ik bedoel.’

Zij vond Mario’s lof voor beheercoördinator, Ilona Otter, attent.

En liet weten dat het voor haar ook een enorme opluchting was. Want het bleek achter de schermen nog even heel spannend geweest te zijn met een vergunning die op het aller-allerlaatste nippertje nog in orde kwam.

Ja ook dat komt er ook nog eens allemaal bij kijken. De papieren moeten in orde zijn.

En op de onderste foto, die Mario dus ‘s middags maakte, nadat de hoogwerker al weer de straat uit was, is het net alsof er nooit klokken op die kerktoren gezeten hebben, toch?