Feestelijke oplevering verbouwing Open Hof Kerk

Pinksteren is voor de christenen een speciale dag, een speciaal feest. Zij gedenken dan dat ruim 2000 jaar geleden de christengemeenschap begon. In Jeruzalem waren veel mensen bij elkaar voor het feest dat het begin van de oogst inluidde. Hemelvaart was geweest en op die dag kwam de heilige geest te midden van de volgelingen van Jezus Christus.
De protestantse kerkgemeente in Pendrecht, maar ook op Heijplaat en in Zuidwijk wordt steeds kleiner. De kerkgangers uit Heijplaat en Zuidwijk hebben hun diensten inmiddels in de Open Hof Kerk. De wijkgemeente draagt al een tijdje de naam Wijkgemeente Slinge. Hun website is ook www.wijkgemeenteslinge.nl geworden.
Dat moet overigens op deze site nog even bijgewerkt worden.
De woning van de predikant, de pastorie werd al een tijdje bewoond door de familie Kamp. Hun stichting Sonshine heeft haar activiteiten in de gemeenschappelijke ruimte van de kerk en de ruimte daarboven was in gebruik van Charlois’ Welzijn. De stichting Sonshine kocht naast de pastorie ook het deel van het pand waarin die gemeenschappelijke ruimte zat. Ook de ruimte waar Charlois’ Welzijn kantoor hield is inmiddels van hen.
In de kerk werden door een verbouwing voorzieningen getroffen diensten en activiteiten in het kerkgebouw zelf onder te brengen. Dat betekende een kleiner oppervlak, maar ook een veel doelmatiger gebruik van de kerk.
Pinksteren is dan een mooie gelegenheid om de oplevering van de verbouwing te vieren. Die viering vond plaats in de dienst van zondag 23 mei 10:00 uur.
Voorganger Johan Bos besteedde extra aandacht aan de verbouwing en zei er heel trots op te zijn. Er was een aantal maanden hard gewerkt door een aannemer gewerkt, maar ook door veel vrijwilligers. Het resultaat mag er wezen en passant vond er een grondige opruiming plaats.
De kerk heeft nu een eigen ingang via het kerkplein. Op de oorspronkelijke ingang aan de Middelharnisstraat wordt je verwezen naar die plek. ‘Ingang Open Hof via het kerkplein aan de Sliedrechtstraat, 2 x rechts’, staat er aan de deur. Een huisnummer is er nog niet. Dat is ook lastig, want de ingang is niet meer aan de Middelharnisstraat en eigenlijk ook niet aan de Sliedrechtstraat. Om daar oplossing voor te vinden wordt nog gewerkt.
Er waren veel mensen in de kerk. Ruim 90 kerkgangers en genodigden volgden de dienst.
In de voorbereiding op de dienst was scriba Henny Meijer Jaklien Woerlee van de winkeliersvereniging tegengekomen op Plein 1953. Jaklien was druk doende om de winkeliers van tassen met een bloemetje te voorzien. Aan de tas was een briefje geniet met een oproep om 29 mei naar de plantjesmarkt op Plein 1953 te komen. Er werd snel een deal gesloten. Zaterdag werden er 100 tassen met zo’n bloemetje naar de kerk gebracht. Hadden de kerkgangers een cadeautje en ging de uitnodiging voor de plantjesmarkt ook op zondag door de wijk.

De kerk kan op deze manier nog jaren vooruit. De gemeente bestaat weliswaar vooral uit ouderen, maar die laten van zich spreken en hebben na de verbouwing een zeer doelmatig kerkgebouw.