Flashmob De Truien van Loes

Loes Veenstra breit en breit en breit. Haar truien zijn een bekend fenomeen in Carnisse. Op één van de truien stond 2000. Dat zegt genoeg.

Zaterdag 10 november zou er een flashmob in de 2e Carnissestraat gehouden worden. Eylim Tali en Ivo van den Baar maakten een prachtig plan en verrasten Loes. Ze hadden zich de Christmas Flash Mob in een Food Court met het Halleluja van Händel tot voorbeeld gesteld. En wilden in het kader van Charlois550, 550 deelnemers mobiliseren. Iedereen in een trui van Loes. Truien zat, immers.

Allerlei mensen in Charlois werden aangeschreven en gevraagd mee te doen. Zaterdagmiddag om half twee werd er verzameld en kreeg iedereen een trui van Loes aan. Er waren ook mensen van buiten Charlois, maar die kwamen dan via iemand die in Charlois werkte op de happening af.

De flashmob werd ingestudeerd. Op het lied van The Turtles ‘Happy Together’ moest gedanst, gezongen en muziek gemaakt worden.

De Pendrechtse delegatie van helaas maar drie mensen zat in het achtergrondkoor met mensen uit Oud Beijerland.

Op een gegeven moment moest iedereen zich klein maken en achter auto’s wegkruipen. Loes kwam er aan en mocht geen argwaan krijgen. Eenmaal in de straat werd ze op een fraaie zetel geplaatst en barstte de flashmob los.

Ze kreeg overigens ook een boek aangeboden.

Joop Reijngoud, bekend fotograaf van Rotterdam De Zuiderlingen, maakte een groepsfoto van het hele gezelschap rond Loes. De foto gaat naar een tentoonstelling in Het Gemaal.

Star TV Rotterdam maakte video-opnamen en die zijn binnenkort via YouTube te bekijken.

Hier is al wel het item op TV Rijnmond