Gezocht: oud-leerlingen van Jong Pendrecht

Het AD Rotterdams Dagblad besteedde al aandacht aan de oproep van Hennie van Leeuwen – de Gelder maar nog niet iedereen is gevonden.
Hennie van Leeuwen – de Gelder woont tegenwoordig in Ridderkerk maar haar jeugd bracht ze door in Pendrecht. Daar zat ze van 1962 tot 1968 op de openbare lagere school Jong Pendrecht aan de Sommelsdijkstraat (de school is in 1994 met De Driesprong gefuseerd tot basisschool Over De Slinge).
Hennie heeft goede herinneringen aan haar schooltijd en ze is vooral nieuwsgierig hoe haar medeleerlingen terecht zijn gekomen. Daarom organiseert ze samen met haar vriendin Marga van Put een reünie voor leerlingen die bij haar in de klas hebben gezeten. “Het was een ouderwetse, gemoedelijke school met grote klassen”, herinnert Hennie zich. “De leerlingen gingen vriendschappelijk met elkaar om.”
Pendrecht bestond toen nog niet zo lang en er heerste de sfeer van een nieuwbouwwijk. “Er kwamen veel mensen uit Zeeland hier wonen,” vertelt de nu 50-jarige Hennie. “In mijn geboortejaar 1956 kwam mijn moeder in de wijk wonen.”

Voor de reünie is Hennie op zoek naar leerlingen die bij haarzelf en haar medescholiere Marga van Put in de klas hebben gezeten in de periode van 1962 tot 1968. De volgende oud-leerlingen worden nog gezocht: Dick Bakelaar, Bert Bruijl, Leo van Driel, Beppie van Gangelen, Martin Huijsmans, Marjolein Ketting, Charlotte Kok, Delia Monster, Gerard van Ommeren, Marijke Verheij, Marie Vermeulen, Coby v.d. Voet en Bert van der Waal. Ook Henk, van wie ze alleen de voornaam weet, is nog niet gevonden.

Staat uw naam er niet bij en heeft u bij Hennie en Marga in de klas gezeten in deze periode? Herkent u uzelf of kent u iemand van de genoemde personen en weet u waar ze nu te bereiken zijn? Neem dan contact op met Hennie de Gelder, telefoon 06-44616874 of stuur een e-mail naar hvleeuwen@hotmail.com.

Op de foto de tweede klas van Jong Pendrecht met juffrouw Lammers. Hennie de Gelder is de 3e van links op de 3e rij van achteren.