Gisteren actie, vandaag staking en helemaal geen bus!

In verband met staking geen openbaar vervoer’, kwam er als een soort van lichtkrant langs op de haltebord bij de halte van Bus 63 en 67 in de Krabbendijkestraat. De mededeling komt ook langs in het Engels: ‘due to strike action no RET public transport’. En inderdaad er reed geen enkele bus en ook geen metrotrein door of langs Pendrecht.

Laat nou de avond ervoor de groep ‘behoud de bus in Charlois’, de OR van de RET en tientallen bewoners naar het Stadhuis gegaan zijn om te pleiten voor het behoud van een fijnmazig busverkeer in de wijken van Charlois.

Op twitter veschijnen veel tweets van mensen die erbij geweest zijn:

“Op Stadhuis alles als vanouds agenda loopt gierend uit de hand. Tientallen bewoners van #Charlois en OR van de #RET wachten al meer dan een uur.”

En later:
blijkt de wachttijd al over de 80 minuten te gaan en zelfs het anderhalf te passeren en sommige ouderen waren in het Stadhuis met Vervoer op Maat.

Maar uiteindelijk komt de medeling via het populaire sociale medium Twitter:

‘Onder luid applaus spreken ouderen van Walenstein en ondernemers van Zuidwijk in bij de gemeenteraad tegen opheffen buslijnen en afbraak OV’.

Gelukkig. maar ……
En gelukkig heeft het wegblijven van bus en metro ook alles met deze actie te maken.

Toch benieuwd of het effect heeft op de ideeën van de regering.

Veel mensen in Pendrecht zijn gehecht aan een fijnmazig openbaar vervoer en willen hun bus niet missen en ook graag een extra Metrostation erbij voor de zuidwestkant van de wijk.