Goed’ begin van 2013 in Halsterenstraat

Goede berichten en ook tegenslag, maar toch ……

Sjannie de Mooij kwam zich melden met de Opzoomerbon bij Vitaal Pendrecht. Haar linker hand in haar jas en als je goed keek kon je een mitella om haar nek zien hangen.

Sjannie heeft op oudejaarsdag haar pols gebroken. Ze viel met haar boodschappen en haar fiets. Bovenbuurvrouw Ellen schoot haar te hulp. En Sjannie wilde eerst niet toegeven aan de pijn in haar arm en pols. Toen haar dochter eenmaal kwam en met haar naar het ziekenhuis ging bleek dat haar pols gebroken was en er een scheur zat in haar onderarm.

Toch gingen er allerlei zaken door in de Halsterenstraat. Het pleintje was al met een rood wit lint afgezet, zoals ieder jaar. Het is dan niet bedoeling om vuurwerk af te steken op de speelplek. Dat kostte tijdens de viering van 2005 op 2006 een aantal speeltoestellen. Vervolgens was het een heel gedoe om het speelpleintje weer in orde te maken. Dat kwam allemaal uiteindelijk goed en er werd een jaar later een schitterende feest gehoduen met een ballonnenwedstrijd en al. En speelmateriaal, dat echt door de bewoners zelf uitgekozen was. Daar zijn ze nog steeds trots op en erg zorgzaam mee.

Afijn, ook dit jaar heeft die zorgzaamheid geholpen en waren er geen problemen. De vuurwerkspullen werden netjes opgeruimd en Sjannie wordt door haar buren verwend. Ze komen haar van alles brengen en vragen bij herhaling of ze nog op de één of andere manier behulpzaam kunnen zijn.

Zo gaat dat in een straat waar bewoners weet hebben van elkaars wel en wee.