Haarlem op bezoek bij de Pendrecht Universiteit

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord Holland en een stad waar ook wijken zijn met wijkaanpak. Parkwijk is er zo één. Ze gaan daar beginnen met de Parkwijk Academie.
Donderdag 30 september meldden ze zich in Restaurant Zuiderkroon kregen een rondleiding langs de Rollatorwerkplaats Pendrecht/Pendrecht Museum, het Kangarooproject en het Servicepunt Pendrecht en zagen in het voorbijgaan het Pendrecht Theater en de Toneelwinkel Pendrecht.

In Restaurant Zuiderkroon kregen ze te horen uit de mond van Dennis Lausberg, directeur Zuid van Woonstad Rotterdam, hoe Woonstad Rotterdam tegen de Pendrecht Universiteit aankijkt. Hij vertelde ook over de sociale projecten van Woonstad in Pendrecht en de samenhang tussen de verschillende projecten. ‘Stenen stapelen kunnen corporaties allemaal, maar er uis ook een belangrijke sociale taak’, vindt Lausberg.

Naar aanleiding van vragen kreeg het gezelschap ook een toelichting op Vitaal Pendrecht en de Pendrecht Universiteit.

Op de foto de Haarlemse studenten voor het Servicepunt Pendrecht.

Ze kregen een kort en praktisch college over de Pendrecht Universiteit. Kort daarvoor hadden ze van Cor Hofman gehoord hoe de Rollatorwerkplaats werkt. En had ere-doctor, Elly Pesik, hen verteld over haar activiteiten in de wijk. Elly hield een gloedvol verhaal over het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen, waar ze net daarvoor een heerlijk ontbijt gehad had. Ze moest ook weer snel terug naar het Vrouwenhuis, want er kwamen nieuwe activiteiten in de middag.

In het Servicepunt Pendrecht vertelde Bien Hofman over het Kangarooproject.

Rita Niks de Lima zong hen tot slot van het college toe. Ze gebruikten vervolgens de lunch in het onvolprezen Restaurant Zuiderkroon en gingen ook in een andere wijk van Rotterdam hun licht opsteken.