Halloween in de Halsterenstraat

Wat zou dat nou toch zijn?’, lijkt de éne krokodil tegen de andere te zeggen, ‘eerst zetten ze al een fiets tegen je aan. Alsof je er neergezet zou zijn als nieuw apart soort fietsenrek. En nou weer zo’n stel vreemd uitgedoste mensen, die snoepjes willen ofzo.’

Ja ze kunnen er wat van in de Halsterenstraat. ‘s Middags was er al pompoensoep gegeten en waren er allerlei dingen klaargezet. Er kwam een vuurkorf en er werd een lichtsnoer uitgelegd rondom de speelplek.

Toen het eenmaal donker werd verzamelden ze zich bij de korf. Luisterden naar een griezelverhaal en gingen met lampionnen op pad.

Bij Gré werd het eerst aangebeld. Zij kwam lachend aan de deur en had een schaal met de meest heerlijke snoep bij zich. Ze gaf de schaal aan Habib en die verdeelde het lekkers netjes over de uitgestoken handen.

Sjannie stond erbij en gaf uitleg over Gré en omgekeerd aan haar wie er allemaal nieuw waren. Zo blijft de straat weten wie waar woont en wie wie is.

Dat kan enorm handig zijn.

En daar gaat het bij Opzoomeren om, toch?

Kareem liep met een lampion over het plein. Zijn kinderen verzamelden snoep. Hij liep zelf ook een stukje mee. Toen de stoet in de buurt van zijn huis kwam, nam hij een sprintje. Hij opende na het aanbellen zijn voordeur alsof hij niet uit huis geweest was.

Er waren ook nieuwe buren. Zelfs mensen, die nog niks in huis hadden staan en druk in de weer waren met verven en schoonmaken. Ze hadden enthousiast gereageerd op het briefje van de Opzoomergroep en ook snoep ingeslagen, wijngum, lekker! Een mooie kennismaking met je nieuwe buren en de buurt waarin je komt wonen.

En die fiets, die wordt ook in de gaten gehouden, want zou best eens voor verkeerde dingen gebruikt kunnen worden. Het gerucht gaat door de straat dat het een vluchtfiets is. Kun je je als inbreker vlug uit de voeten maken. Of hoe zeg je dat als je op een fiets springt?

Hoe was de slogan ook alweer? Goeie buren zorgen dat je fiets niet gestolen wordt. Er zou een mooie variatie op gemaakt kunnen worden als het om inbrekers gaat.