Harry Kock nieuwe nachtburgemeester

Verrast was ie zeker. Lionel Martijn benoemde hem als opvolger voor Roger Huys. En hij kreeg van dezelfde vertegenwoordiger van de deelgemeente Charlois de Karel de Stoutespeld. Pevez Akhtar van het BST Charlois en Arif Öztürk van het Turks Huis droegen hem voor. Harry Kock is vast van plan iets van zijn nieuwe ambt te gaan maken.
Harry Kock tweede van links op de foto met rechts naast hem Pevez Akhtar van het BST Charlois en rechts Arif Öztürk van het Turks Huis. Rechts van de microfoon dagburgemeester Mario Bosch, ex-nachtburgemeester Roger Huys is ook nog net zichtbaar en geheel links staat portefeuillehouder Lionel Martijn.
Achter het keyboard zit Gonnie Dekker. Zij zorgde voor de achtergrondmuziek tijdens de ceremonie. Natuurlijk in de sfeer van kerst.

Het gebeurde allemaal op 23 december in de grote tent, het IJspaleis op Plein 1953. Harry kent het plein als zijn broekzak. Zijn vrouw Elly had hem meegetroond. Hij zat op de voorste rij en keek vreemd op toen Lionel Martijn zijn naam noemde als opvolger van Roger Huys.
Roger is overigens niet verloren voor de wijk. Weliswaar verhuisde hij naar Zuidwijk, maar hij blijft de wijk van zijn jeugd trouw. Hij leidt de sportfaculteit van de Universiteit van Pendrecht en heeft het afgelopen op dat gebied zijn sporen verdiend. Met de HiP-instuiven en recentelijk met voetbalinstuiven op het veld van DEHMusschen.
Vrijdag 23 december raakte het podium behoorlijk vol. Sarodjani Biharie, Miss Pendrecht, werd tot IJskoningin van Pendrecht en trad op als het bloemenmeisje van de club. Uiteraard stond dagburgemeester Mario Bosch er met zijn penning om de hals. De beide voordragers van Harry Kock beklommen ook het podium.
Ella ter Kuile, professor Ton Bevers, Turan Yazir, Jaap Boogaard en Henk van Oostende vormen de Raad van Advies van de Universiteit van Pendrecht en de eerstgenoemden waren in de zaal en completeerden het podium. Henk van Oostende was wel naar het IJspaleis gekomen, maar bleef naast zijn rollator in de zaal zitten. Het podium was voor hem net een iets te hoge hindernis.
Onder het genot van een multicultureel diner werd de Pendrecht Universiteit publiekelijk gemaakt. Ook zag een nieuw Journaal van Vitaal Pendrecht het licht en werd de vernieuwde site ten doop gehouden. Die vanaf nu niet alleen nieuws vanuit de bewoners zal vermelden. Alle instanties die Pendrecht vooruit willen stuwen en van Pendrecht een voorbeeldwijk willen maken komen samen op een digitaal plein en zorgen voor veel bruikbaar nieuws voor de wijkbewoners.
De burgemeesters Mario Bosch en Harry Kock zullen er op toezien dat hun wijk aantrekkelijk wordt voor veel bewoners met gemeenschapszin.