Heeft u ook overlast van de Euroband?

Sylvia liep van haar werk bij de Plus richting huis. In de Kruiningenstraat lage nummers werd ze achteropgereden door opbouwwerker Rieks Westrik. “Wat is dat toch een naargeestig gezicht al die dichtgemaakte woningen. Het gaat hard de laatste maand. En weet je wat? Ik heb overlast van een fanfarecorps bijna iedere avond. Weet jij wat er aan de hand is?”

En ja hoor. “We don’t need another hero” klonk van behoorlijk ver weg. Zonder Tina Turner overigens, maar toch! Het klonk goed.

“Ik ga even kijken en laat je straks weten wat er is”, antwoordde de opbouwwerker. Hij fietste langs De Schalmei, want ‘s middag was er gepraat over de repetitie avond van de Euroband en Armando Monsanto zou zijn oor eens te luister gaan leggen om te kijken of er muzikale zaken te doen zouden zijn voor Pendrecht. De deur van het centrum stond wel open, maar de muziek klonk van verder weg. Dus even verder gefietst naar de Charloisse Lagedijk. Misschien was het orkest een rondje aan het maken. Het hek van het laatste sportveld aan de Krabbendijkestraat stond open en op het grasveld liep een corps. Niet in het Euroband-blauw, maar wel kaarsrecht in een prachtige rechthoek en soms door elkaar heen om een mooi figuur te maken. Het Noord Koreaanse leger kon er een puntje aan zuigen.

Naast het vel ontwaarde hij Armando Monsanto met voorzitter Sjef Oltshoorn. De voorzitter keek streng keurend naar zijn corps en had er alle vertrouwen in dat er zaterdag iets moois in zat voor de Euroband. Monsanto was onder de indruk van de muzikale kwaliteiten van de musici en keek met enige bewondering naar de dirigent. “Die heeft ervoor geleerd!”, zei hij.

Later kroop de dirigent op een verhoging en commandeerde hij de musici alle kanten op, die hij wilde. Strenge gebaren makend. Het let zeer nauw bij zo’n corps en zeker op een wereldconcours. Voor de Euroband geen Zomercarnaval en kris kras swingend door en langs elkaar heen dansen. Nee, zo’n concours is een geheel andere discipline.

Sylvia weet inmiddels dat het donderdagavond de laatste avond was. Het was immers de generale repetitie. Daarna wordt het vast weer oefenen in De Schalmei. dat klinkt minder door. En wil je echt weten wanneer ze weer flink gaan repeteren?
Kijk eens op www.euroband.nl en je weet alles.

“Je kan ook foto’s van de site halen!”, stelde Sjef Oltshoorn voor. Ja dat kan ook, maar Vitaal Pendrecht houdt meer van eigen gemaakte foto’s, foto’s uit de wijk. Zijn misschien minder gelikt, maar geven wel een betrouwbaar beeld van de wijk, toch?