Held Tjark vertelt zijn verhaal in Weekblad De Echo

Held Tjark staat deze week met zijn boeiende verhaal in Weekblad De Echo. Hij vertelt wat hij voor de wijk en de gemeenschap doet, hoe hij hiertoe kwam en waarom hij dit doet. Lees hier het hele artikel.
‘Pendrecht zal stralen naar de omgeving’

PENDRECHT – Maart stond in het teken van de zoektocht naar de ziel van Pendrecht. Tjark Jansen, held in de campagne “Pendrecht is goed bezig!”, leidde de zoektocht. Hij is ouderling (medevoorganger) bij de Volle Evangelie Gemeente Het Zout der Aarde in de Christus Triomfatorkerk in de Krabbendijkestraat.

‘Ik doe hier van alles, zoals helpen bij het jeugd- en jongerenwerk en het kamp organiseren. Daarnaast breng ik het woord bij huwelijken maar neem ook de website, de financiële administratie en de videobewerking op me’, vertelt hij.

Het Zout der Aarde is niet alleen een gebouw. ‘Zout brengt smaak aan alles, ook aan het leven. De kerk is meer dan samenkomen en uit de Bijbel lezen. Het is iets sociaals. In de voormalige pastorie keert de kinderopvang weer terug onder de naam Kinderdagverblijf Geliefd. We doen heel veel met muziek waar de passie echt vanaf spat. Een kerk ben je niet alleen van binnen, maar ook van buiten.’

Tjark kwam op zijn zeventiende in contact met het geloof. ‘Ik was een grappenmaker, maar hield me altijd bezig met de vragen wie ik ben en waarmee ik bezig ben. Er moest iets of iemand zijn. Ik had ook een aantal dingen meegemaakt. Toen ik in een film Jezus zag, dacht ik: hem wil ik ontmoeten! Het bracht me zo’n warm gevoel. Daardoor ontving ik verse liefde voor mijn omgeving. Je ziet ineens wat een voorrecht het is om bijvoorbeeld ouders te hebben.’

De ouderling woont sinds vijftien jaar in de wijk. ‘Je ziet mensen wegtrekken. Maar je kunt ook daar gaan zitten waar het donker is, juist om het licht te laten schijnen. Ik wil graag iets voor deze wijk doen. De liefde van God drijft mij tot deze daad. Soms voel ik letterlijk een warme gloed. Ik zie mensen echt veranderen dankzij God.’ Tjark heeft hiernaast een baan van vier dagen per week. ‘Maar het liefst zou ik zendeling willen zijn om overal het licht te brengen.’

In maart vonden maar liefst circa vijftien bijeenkomsten in de wijk plaats met het geloof als thema. Maar wat is nu die ziel van Pendrecht? ‘Het komt neer op naastenliefde, maar ook het niet zielig willen zijn. Geloof erin dat het altijd weer goed komt. Pendrecht kan een prachtwijk zijn, in de letterlijke zin van het woord. Wij geloven dat Pendrecht zal stralen naar de omgeving!’