Het fitness-seizoen is geopend

Het moet al een paar jaar gelden zijn. Agnes zit al een hele tijd niet meer in de deelgemeenteraad van Charlois. Zij diende destijds een plan in samen met partijgenoot en toen nog gemeenteraadslid Matthijs van Muijen om door heel de stad fitnesstoestellen voor ouderen te plaatsen.

Een probaat middel om mensen langer mobiel en langer uit de zorg te houden.

Dat plan werd uiteindelijk niet gerealiseerd. De gedachte liet haar echter niet los. Ze nam korte tijd daarna het initiatief om langs de Pendrechtseweg fitnesstoestellen neer te zetten voor iedereen. Wie er maar gebruik van wil maken zou erop terecht moeten kunnen.

Nou sinds vandaag kan dat ook.

Om 16:00 uur was er een kleine plechtigheid.

Een groepje hardlopers van Atletiek Rotterdam was aan komen rennen. De toestellen waren toegedekt met banieren van Charlois 550. Radio Rijnmond was er, Cineac Charlois en de hoffotograaf van de deelgemeente, Yvonne Vos, ook en het feest kon beginnen.

Ed Goverde zei blij te zijn met de toestellen en prees de initiatiefnemer. Zij stak overigens haar plezier niet onder de banken tegenover de toestellen, maar glimlachte breeduit.

Zij nam de banieren van de toestellen weg. Microfoons en camera’s deden hun werk.

Morgenochtend is er een item over op Radio Rijnmond.

En Cineac Charlois zal er vast ook nog deze week over melden.

Er staan nu een:

+ urbangym stepper voor de cardio, billen, benen en buik
+ urbangym legpush voor de balans en coördinatie en ook voor billen, benen en buik
+ urbangym legwave voor de balans en coördinatie en billen, benen, buik en heupen
+ urbangym crossfit voor de balans en coördinatie en billen, benen, buik en bovenlichaam
+ urbangym rowfit voor de coördinatie en buik, armen en bovenlichaam

Aan alle ledematen is gedacht.

En jawel zien bewegen doet bewegen. Na de plechtigheid en de koek en zopie van de deelgemeente gingen Cor en Joke de toestellen even testen.

Hartstikke goed allemaal.

Ed Goverde vroeg de mensen van Atletiek Rotterdam ook nog even of dergelijke toestellen nou goed waren tijdens een trainingsrondje. Het antwoord was bevestigend. Altijd goed om de spieren even een andere belasting te geven en even de strekken op de toestellen.

En wie weet krijgt het initiatief van Agnes een vervolg door de hele stad. Er staan trouwens al van dergelijke toestellen aan de ander kant van het Zuiderpark. Goed voorbeeld doet immers goed volgen.