De handtekeningenactie was een maand daarvoor spontaan ontstaan. Op de BOP-vergadering waren opmerkingen gemaakt over de winkels. De dag erop kwam Nolly Groenendijk voor haar gebruikelijke vrijwilligerswerk naar de Ossenisseweg en zei: “Straks hebben we allemaal nieuwe woningen in de wijk, maar is er geen enkele winkel meer open op Plein 1953.” Nog geen uur later draaide de kopieermachine op volle toeren. De afspraak met het stadhuis was ook snel gemaakt. Voor deze gelegenheid geen actievoerders op de trappen van stadhuis. Nee, de wethouder kwam ze zelf ophalen. Bewoners en ondernemers trokken samen op. Op de BOP zaten ook Judith Bokhoven van kapsalon Chantal en Dick Muis van Edelweiss aan de Sliedrechtstraat. Nolly Groenendijk stak haar ergernis over het uitblijven van de aanpak van de winkels op Plein 1953 niet onder stoelen of banken. Anderen vielen haar bij. Gerard Boom schetste het gevaar dat sommige winkels opleveren. Dominic Schrijer zei de situatie maar al te goed te kennen. Hij vertelde dat de plannen al lang klaarliggen, maar dat de WOM en POM hun zaken niet op orde hebben en dat daardoor de zaak blijft hangen. Hij zei blij te zijn met de handtekeningen en die goed te kunnen gebruiken om nog meer druk op de ketel te zetten.
Duco de Bruijn van Pendrecht Zet Door bevestigde wat de wethouder al zei. “Ik begrijp dat je eerst wil zien en dan pas gaat geloven”, zei hij tegen Nolly Groenendijk. Hij vertelde dat er twee weken terug een bijeenkomst was waarop besloten is nog deze zomer een aantal zaken aan het plein zelf aan te gaan pakken. Er komt volgens hem meer groen en er zullen ook meer activiteiten plaatsvinden. “Allemaal goed en wel, maar wanneer gaan we betere winkels zien?”, wilde Nolly Groenendijk weten. De wethouder beloofde over een maand terug te zullen komen en zei: “Als de POM er niet uitkomt, zal de gemeente het doen!” Ferme taal voor een wethouder. De afspraak werd gemaakt over een maand elkaar opnieuw te treffen. En te bekijken hoe ver het staat.
De situatie van de winkelstrips aan de Sliedrechtstraat en de Zijpe werden ook nog even besproken. De Sliedrechtstraat staat op de herstructureringskaart blauw gekleurd. Studie staat er achter het blauwe rechthoekje. Maar dat staat het al jaren volgens Judith en Dick. Dick en Anja wonen bijvoorbeeld al jaren boven hun winkel op de hoek van de Middelharnisstraat en de Sliedrechtstraat. Zij zijn een verknocht aan die plek en rekenden op koopkrachtige nieuwe bewoners in de nieuwe woningen. De Zijpe is volgens de wethouder echt een plek die monumentwaardig is. Een plek, die symbool staat voor de wederopbouw. De bewoners en ondernemers van de Zijpe hebben kortgeleden een gesprek gehad met medewerkers van de Nieuwe Unie. In het najaar komt de Nieuwe Unie met voorstellen.
Kortom als het aan de bewoners en wethouder Dominic Schrijer ligt komt het vast goed met het ondernemen in de wijk. Iedereen is heel benieuwd waarmee hij over een maand terugkomt. De spontane handtekeningenactie gaat gewoon door. Over een maand is er opnieuw een gelegenheid om met extra handtekeningen de stem van bewoners kracht bij te zetten.