Hinkelbanen nu in goede volgorde

Alle drie de hinkelbanen liggen er nu piekfijn bij en de cijfers liggen in de juiste volgorde.

Jeanne Houtsma stoorde zich aan de creatieve manier waarop de stratenmakers kinderen wilden laten hinkele. Ze zouden er vast x – benen van gekregen hebben.

Het zijn er wel 3.

Eén van de banen valt op de dag, wanneer de wagen van Ari de doner – kebab – verkoper er staat, niet zo op. De fotograaf van Vitaal Pendrecht had deze speelplek over het hoofd gezien.

En ook in dit geval was de volgorde van 1 tot met 10 niet goed te volgen geweest. Tenminste niet voor mensen die van links naar rechts lezen.

Er zijn natuurlijk hele volksstammen op de wereld die van rechts naar links lezen en dan ziet het plaatje er heel anders uit.

Misschien is dat wel gebeurd.

Donderdag 3 december was alles echter piekfijn in orde, zoals het hoort.

Nu even afwachten of er ook gebruik van gemaakt gaat worden.

Leeftijd doet er niet toe. Die waar de cijfers op grote afstand van elkaar liggen, vergt wel de nodige oefening. Of je moet hele, hele lange benen hebben.

Geeft allemaal niks. Het staat gewoon leuk zo’n hinkelbaantje op een dergelijk plein.

En Vitaal Pendrecht wil nu wel eens een hinkelbaantje zien met alle cijfers door elkaar heen en met de opdracht erbij dat je een prijs krijgt als je hem in de goede volgorde van 1 tot 10 kunt hinkelen. Daar kweek je immers acrobaten mee en dat moet toch het doel zijn. Niet zo saai alles volgens een vast patroon, alles volgens de middelmaat.