Ik heb al een bank in de aanbieding, zegt Myranda Bruin

Ze woont nu ongeveer tweeënhalf jaar aan de Sliedrechtstraat. ‘In een schuurtje’, zegt ze gekscherend. Ze woont egenlijk ook aan de Burghsluissingel en heeft een aantal ideeën om de zaak op te vrolijken. Wandelpromenade Burghsluissingel daar denkt ze aan, maar …….
Myranda Bruin woont nu tweeënhalf jaar aan de singel. Haar adres is overigens aan de Sliedrechtstraat.

Aan de andere kant van de singel staan de drie blokjes nieuwe woningen van Aafje en Woonstad. De mensen wonen daar nu een half jaar. Maar de gemeenschappelijke tuinen zien er allemaal nog onaf uit.

En als je dan naar de singel kijkt. Zou ook stukken mooier kunnen. En wat doen die containers aan de kop van de singel op die plek. Myranda deed navraag en kwam er achter dat in die containers de verwarming van de woningen aan de overkant zit. Is misschien wel een tijdelijk voorziening, totdat Nuon klaar is met de aanleg van een nieuwe warmtebron in de buurt.

Ze komt vaak in de Zuiderkroon op bijeenkomsten van de SP en klampte portefeuillehouder Theo Coskun al een keer aan.

Ze schreef een plan met als titel: Wandelpromenade Burghsluissingel. Ze wil een bijdrage leveren aan het vergroten van de leefbaarheid van de Tuin op het Zuiden. Ze vindt dat nog alles behalve een TUIN.

Samen met de buren zou ze de singel wel willen leeghalen van zaken die er niet in horen. En ook de openbare stukjes groen aanpakken. Dei rare containers weg en als dan ook de wegen verbeterd zijn na de vernieuwing van de duikers van de singel.

Ze liet zich inspireren door de Burendag en door Opzoomeren. In de vorige buurten waar ze woonde heeft ze daar gezien dat je daarmee geweldige dingen tot stand kunt brengen.

Ze heeft al een gesprek gehad met één van de straatcoaches van PIT010. “Een enthousiaste jongen”, volgens haar, “maar hij heeft me wel voorgehouden dat het allemaal minder makkelijk gaat dan ik denk. Er komt nog heel wat voor kijken.”

Of het allemaal zo moeilijk moet snapt Myranda niet. Hier kan toch niemand iets tegen hebben?

Als voorbeeld dat er veel kan wijst ze op het houten varkentje voor haar deur naar de singel. “Die heb ik een jaar geleden hier neergezet. Allerlei mensen waarschuwden me. Die ben je zo kwijt. Het beestje staat er echter nog steeds!”

En voegt ze er uiteindelijk aan toe: “Ik heb nog een toepasselijke bank, twee gewone zitplaatsen en één plek waar je met je scootmobiel tussen kan, ergens in een berging staan. Zou zo in de buurt neergezet kunnen worden.”

Van die Myranda gaan we vast nog veel van horen.