Kees Korbijn viert zijn 86e verjaardag in Theater Zuidplein

Zondagmiddag 16 september om 14:00 uur speelt Kees Korbijn op zijn 86ste verjaardag in de kleine zaal van Theater Zuidplein.
Eigenwijze Rotterdamse volkszanger, Kees Korbijn
viert 86-verjaardag in Theater Zuidplein

Bejubeld zanger/componist Kees Korbijn wordt deze maand alweer 86 jaar. En dat kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan! Samen met de alom zeer gewaardeerde musicus/saxofonist , volksblazer zoals hij zelf zegt, Jos Valster en een heus orkest (met Marcel Koster op accordeon en Evert Willemstijn op contra bas), laat Kees zien dat muziek geen houdbaarheidsdatum hoeft te hebben. Als zeer geëngageerde zanger, weet hij met scherpe teksten de luisteraar te raken. Hij steekt niet onder stoelen of banken, dat hij van ‘gewone komaf’ is en om Rotterdam-Zuid als het mooiste plekje op aarde te beschouwen. Op zondagmiddag 16 september kunt u mee zingen met, maar vooral genieten van de eigenwijze liedjes van deze Rotterdamse gigant. Het zal een feest der herkenning zijn, want de navolgende liedjes staan zeker op het programma: ‘Niemand heeft je ooit gezien’ , ‘Katendrecht’ en ‘ik ben een nul…ik ben een leek’ (op de melodie van Yesterday) en wellicht speelt hij ook nog wel op verzoek

Aanvang: 14.00 uur.

Kees Korbijn (1926, Rotterdam) is liedschrijver, componist, gitarist en zanger. In Nederland richtte hij onder andere, samen met Jack van Dam, begin jaren ’70 het Asociaal Orkest op. Daarin zong hij cabareteske liedjes over situaties in en rondom Rotterdam. Korbijn schreef zo’n 350 liedjes die hij vooral zelf zong. Maar ook anderen maakten daar gebruik van. Begin jaren tachtig maakte hij ook liedjes voor de Rotterdamse piratenzenders, Radio Amerika, Sedata en Radio Ventura. Wekelijks geeft hij Radio Rijnmond een gezongen versie van ‘Blik op de Weg’ op, waarin hij de actuele politieke gebeurtenissen in Den Haag onder de loep neemt. “Voor dat onmisbare en onbetaalbare ROTTERDAMSE PUBLIEK !”

ZO 16 SEPT |Kees Korbijn, 86 jaar | Kees Korbijn & Jos Valster |14:00|Kleine zaal | € 8,50

De toegangsprijs is € 8,50. Kaarten zijn via www.theaterzuidplein.nl te koop.

Meer informatie is te vinden via www.theaterzuidplein.nl of www.plukdedagrotterdam.nl www.plukdedagrotterdam.nl