Kinderdeelraad Charlois 2012

Ben jij jonger dan 16 jaar en heb je een goed idee? Doe dan mee aan de Kinderdeelraad Charlois 2012! Fatma Öztürk en Shirley Ramlal willen heel graag dat je meedoet.
Fatma Öztürk en Shirley Ramlal zijn lid van de deelgemeenteraad Charlois en zij zijn dit jaar de trekkers van de kinderdeelraad en roepen je op om mee te doen.

23 april is een Kinderfeestdag die oorspronkelijk gevierd werd in Turkije. Eerst was het een Nationale Kinderfeestdag, aangekondigd door Atatürk (oprichter van de Turkse republiek). In 1979 werd het kinderfeest door UNESCO uitgeroepen tot Internationale Kinderfeestdag. Tegenwoordig wordt het in heel veel landen gevierd. Jaarlijks komen kinderen uit verschillende landen op 23 april bijeen in Turkije, om het gezamenlijk te vieren.

In Charlois wordt naar aanleiding van deze feestdag sinds een aantal jaar de kinderdeelraad georganiseerd. Hieraan doen kinderen mee die woonachtig zijn in Rotterdam Charlois. Het doel van de kinderdeelraad is om kinderen bewust te maken van en te betrekken bij de politiek in de deelgemeente Charlois.

Meer informatie op www.rotterdam/charlois en Facebook (Kinderdeelraad Charlois)