Letters niet gefreesd maar erop gelegd

Kortegleden werden de letters WOONSTAD ROTTERDAM aangebracht op het nieuwe kantoorpand op de hoek van de Slinge en de Ooltgensplaathof. Op het bouwbord zie je een foto met de letters uitgebeiteld in de bovenrand. De uiteindelijke uitvoering is net iets anders.
Vrijdag 12 oktober werden de letters WOONSTAD ROTTERDAM aangebracht op het nieuwe kantoorpand van Woonstad voor Rotterdam Zuid. Mario Bosch maakte er die vrijdag foto’s van. En maakte er een berichtje over op zijn weblog.

Wat opvalt op de foto is dat de letters op de bovenrand van het pand aangebracht zijn. Anders dan op de foto op het bouwbord. Daar zijn de letters in die rand uitgefreesd.

Dat is vast een goede oplossing. Je weet immers in deze tijd niet hoe lang zo’n naam blijft bestaan. Onze WoonGemeenschap, OWG, bestond van 9 maart 1950 tot 1 december 1999. Toen ging die corporatie samen met de Maatschappij voor Volkswoningen en gingen zij samen de Nieuwe Unie heten. En op 1 maart 2007 ging die fusie samen met het WoningBedrijf Rotterdam verder als Woonstad Rotterdam.

Ook die informatie is terug te vinden op de onvolprezen website van Mario Bosch.

Wie weet hebben de mensen van de corporatie er rekening mee gehouden dat de naam wel weer eens zou kunnen veranderen?
Overigens als alles gaat zoals gepland komen de medewerkers van Woonstad in december naar het nieuwe pand.