Margareth Visser overleden

Dagburgemeester Mario Bosch verwoordt het als volgt in zijn weblog:

“Vandaag kreeg ik het trieste bericht van het overlijden van Margareth Visser, de moeder van thrillerschrijfster Judith Visser. Margareth was als dierenliefhebber heel actief op dat gebied en schilderde graag. Sinds 2009 maakte zij olieverfschilderijen van honden en andere huisdieren, meestal in opdracht, die zij met de naam MAVI signeerde. Judith verwoordde het overlijden als volgt: “Na een zwaar gevecht heeft mijn lieve, sterke en dappere moeder vanmorgen om 8.15 uur haar ogen gesloten.”

Op 10 april 2010 was de opening van het Dierengezondheidscentrum aan de Slinge en Margareth had daar een ééndagsexpositie van haar schilderijen. Dat was een groot succes en kort daarna kreeg ik via Judith de vraag of ik in Pendrecht een ruimte wist waar ze haar schilderijen wat langer kon tentoonstellen. Dat heeft enige moeite gekost maar het uiteindelijke resultaat was dat Margareth kon exposeren in het Pendrecht Museum, op haar speciale verzoek heb ik als dagburgemeester de tentoonstelling geopend. De expositie duurde een maand en heeft haar veel nieuwe opdrachten opgeleverd.

Toen bleek dat Margareth een ernstige ziekte had heeft ze daar op bewonderenswaardige wijze tegen gevochten, zelfs nadat ze te horen had gekregen dat er geen genezing meer mogelijk was. Ondanks alle misère bleef ze positief, tot op de laatste dag. Ik wens Judith, Piet en haar verdere familie en vrienden veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.”

Bij dat laatste sluit Vitaal Pendrecht zich graag aan.