Metin Celik spreekt zijn mensen in de Middelburgt

De vereniging Turks Huis in Pendrecht heeft weliswaar geen eigen ruimte meer, maar vergaderen en samen activiteiten organiseren gaat gewoon door.

De vereniging wil ook alles weten over de politiek in Nederland en wat er allemaal zo her en der gezegd wordt.

Er zijn bij de gemeenteraad en in de Tweede Kamer dan ook kandidaten, die uit de eigen kring komen. Veel leden van de vereniging kennen de ouders van de nummer twee van Partij van de Arbeid persoonlijk. Nebahat Alabayra kent hen overigens ook. Op nummer 25 van die partij staat ook een bekende uit de kennissenkring van de vereniging, Metin Celik.
Hij kwam al vaak voorlichting geven toen hij in de gemeenteraad zat.

Nu hij kandidaat staat voor de Tweede Kamer wil hij ook graag vertellen hoe hij Nederland veiliger en socialer wil maken.

Gemeenteraadsluid Zeki Baran en deelraadsvoorzitter Ed Goverde waren maandagavond 31 mei ook van de partij.

Plaats van handeling, de Middelburgt.

Na afloop gingen de raadsleden en de kandidaat voor de Tweede Kamer voor de camera. TR1 zendt uit via internet en de andere tv – ploeg op Rotterdam TV. Zondag is te zien wat Metin Celik met het land voor heeft. Niet in het Turks overigens, maar in het Nederlands.

Ook de voorzitter van het Turks Huis in Pendrecht deed zijn woordje voor de camera. Sedat Atacan riep net als de politici iedereen op te gaan stemmen. Er staat volgens hen veel op het spel bij de komende verkiezingen op 9 juni.

En iedereen telt mee, is hun devies.