Minister Nicolaï bezoekt Rotterdam

Minister Nicolaï (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) bracht maandag 4 september in het kader van het grote stedenbeleid een werkbezoek aan Rotterdam. Het werkbezoek had als thema ‘Pact op Zuid’. Pact op Zuid is een programma van de gemeente Rotterdam om veiligheid en leefbaarheid van Rotterdam Zuid te verbeteren. Aldus de site van de Minister.
Op de site van de minister staat deze foto, die genomen is aan de tafel in de satelliet van de Nieuwe Unie aan de Tiengemetenhof. Naast de minister zitten Dominic Schrijer, Ed Goverde en Dunya.

Het bericht op de site vervolgt met:

De belangrijkste acties richten zich op het behoud van midden- en hogere inkomensgroepen door betere woningen, verbetering van de woonomgeving en voorzieningen. De tweede belangrijke actielijn is gericht op jongeren. Onderwijs en versterking van de economische en werkgelegenheidsstructuur moeten uitval van jongeren tegengaan. Minister Nicolaï liet zich tijdens dit werkbezoek informeren over de Rotterdamse aanpak. Gastheer was wethouder Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid).

Pakt op Zuid is een programma opgezet om het slechte imago van Rotterdam Zuid op leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. Terwijl investeringen in stadsdelen aan de Noordkant van de Maas vrucht beginnen af te werpen, blijven problemen in Rotterdam Zuid onverminderd groot. Midden- en hogere inkomens trekken weg mede door gebrek aan kwaliteit van voorzieningen. De ruimte die betere inkomensgroepen achterlaten wordt vooral opgevuld door kansarmen op Zuid aangetrokken door daar wonende bekenden en familie.