Nieuwe invalidenwagen voor Pendrechts paar in zicht

Een nieuw invalidenkarretje voor het echtpaar Jos Hendriks (89) en Wim Bekking (75) uit Pendrecht lijkt in zicht. Organisator van de inzamelingsactie Cees Dorsman heeft op 24 november een afspraak met producent Waaijenberg uit Veenendaal.
De firma biedt het echtpaar, dat slecht ter been is en door een brand hun enige vervoermiddel verloor, een tweedehands Canta aan tegen een schappelijk prijsje. Voor een opgeknapte occasion vraagt het bedrijf 4500 euro in plaats van 6000 euro.

Dorsman heeft met zijn actie inmiddels 3235,13 euro binnengehaald. “Ik weet zeker dat we die 4500 gaan halen,” zegt de Pendrechter zelfverzekerd. “We gaan ervoor.”
Poelier ‘t Haasje in Pendrecht ging op de ouderwetse toer om geld binnen te halen en zette een melkbus in de winkel. Het leverde 162,63 euro aan kleingeld op.
Dorsman, in het dagelijkse leven chauffeur bij de RET, heeft zijn werkgever ook een brief geschreven met het verzoek een gift te doen. “Ze hebben de brief ontvangen. Ik ben benieuwd of ik wat hoor.”
De chauffeur heeft binnenkort ook een afspraak bij de deelgemeente. “We gaan samenwerken in de hulpactie en coördineren wie wat doet.”
Meer informatie over dit initiatief via e-mail c.dorsman@hetnet.nl of telefonisch op 06-12880900.

Foto: Jos Hendriks en Wim Bekking wonen in de Schuddebeursstraat.