Nieuwjaarsreceptie Zuiderparkflat op 2 januari

Barry is plaatsvervangend voorzitter. Aad Vlaardingerbroek was ziek en dan treedt de tweede voorzitter op. Het spreken gaat haar goed af. “Het was mijn vak,” zegt ze, “ik ben beroepsvoorlichter geweest op scholen. Toen ik 62 werd ben ik met werken gestopt en in de VUT gegaan. Dat heeft me geen windeieren gelegd.”
In haar toespraak haalt ze aan wat er de laatste weken in de flat gebeurd is. Door toedoen van het hoofd buurt- & wijkbeheer van de Nieuwe Unie Stella de Jong, zijn de elektrische deuren aangelegd. De galerijen zullen nog op hoogte gebracht worden. Barry verwelkomde nieuwe bewoners en herdacht bewoners die “ons ontvallen zijn,” zoals ze dat zei.
De oliebollen smaken inderdaad prima. Thea Abma bekende dat het haar eerste oliebollen waren. Ze weet dat het Opzoomerteam met goede kwaliteit komt. Dat was ook te zien aan de manier waarop iedereen terug naar zijn of haar woning ging. Iedereen kreeg van de Opzoomerdames een servetje met een aantal extra bollen mee naar boven. Het zit goed in elkaar met de sociale samenhang in de flat. Misschien komt dat door de achtergronden van de verschillende dragers van de commissie en het Opzoomerteam. Op de bank zaten op een gegeven moment Barry van den Berg, Leontien van Heijst en Henk van Oostende naast elkaar. Barry en Leontien hebben 17 jaar in de deelgemeenteraad gezeten. Henk is zelfs portefeuillehouder van de deelgemeente Charlois geweest. Alledrie van verschillende partijen overigens. “Maar dat maakt niet uit,” zegt Barry van de Berg, “we hebben elkaar er ook goed door leren kennen.” Bij verder praten blijken Barry en Henk ook nog op de School voor Maatschappelijk Werk aan de Graaf Florisstraat gezeten te hebben. Zouden ze het dar allemaal geleerd hebben?