Onverlichte wijzers weer tot leven gewekt

“Oh jee”, mailde Rieks Westrik aan Mario Bosch, de dagburgemeester van Pendrecht en stuurde er een foto van de wijzerplaat op de Sint Bavoteren bij. De 12 streepjes waren mooi verlicht, maar de wijzers ……

De volgende morgen kwam er prompt een reactie: “Ja, dit is al ongeveer een maand. Bertus de Groen was op vakantie maar volgens hem is Eijsbouts nu op de hoogte dus hopelijk wordt het snel verholpen.”

De dagburgemeester is aandeelhouder in het uurwerk en de klokken van de Sint Bavokerk, dus hij controleert met recht regelmatig of alles wel netjes werkt.

Woensdagmorgen mailt de dagburgemeester Rieks opnieuw met de mededeling: “Er bereiken mij berichten dat er een auto van Koninklijke Eijsbouts bij de Sint Bavokerk staat!”

en even later, wanneer Rieks hem gemaild had dat hij niet in de wijk was dus niet even kon gaan kijken, komt er een volgend bericht:

“Ik ga vanavond een onderzoek instellen en (als de wijzers weer branden) een foto maken!”

En later op de dag wanneer hij vanuit zijn werk op weg naar huis is volgt: “De klok doet het weer, foto volgt vanavond!”

En inderdaad: om 19:24 uur 9 januari 2013 volgt het verlossende bericht met een verontschuldiging:

“Foto is uit de hand genomen, dus niet scherp, maar het gaat om het idee!”

Inderdaad, het gaat om het idee. Veel Pendrechtenaren steunden het Charlois in Actie IDEE om van de Sint Bavotoren weer het Greenwich van Pendrecht te maken. De plek in de wijk waar je de juiste tijd kan vaststellen en ook op alle momenten van de dag kunt zien. Dus ook ‘s avonds.

Dat kan weer en vanuit alle windstreken van de wijk.

In zijn jaaroverzicht van 2012 op 22 januari aanstaande in de Christus Triomfatorkerk zal hij vast in gaan op zijn zorg om de Sint Bavoklokken. Er komt vast veel meer wetenswaardigs aan de orde die avond.

Dus zorg dat je erbij bent.

De nieuwjaarbijeenkomst of liever gezegd het nieuwjaarscollege, want Mario Bosch is tenslotte niet voor niks de dagburgemeester van Pendrecht, begint om 19:30 uur en er is ook muziek.
León Lissitza en Wil Buijs zullen 2013 muzikaal openen.