Opbouwen van het terrein voor Kerstfeest 2012

Een feestterrein opbouwen voor zo’n kerstfeest gebeurt niet voor ‘t eerst. Voor sommigen een fluitje van een cent.

Ron Kievit is geen onbekende in Pendrecht en voor Vitaal Pendrecht. Vanaf het eerste kerstfeest in 2003 is hij de leverancier van attracties, een podium en marktkramen. Ook brengt hij vanuit zijn eigen bedrijf schapen, geiten en ezels mee en richt hij een kerststal in.

Daarvoor komt hij uiteraard met eigen personeel, maar één en ander zou inmiddels ook niet meer zonder Huib van Dieijen en Harry Kock kunnen. Dit jaar was er geen podiumwagen, maar werden er pagodetenten en andere platforms voor workshops en optredens ingezet.

Het idee was om meer winkelruimten en vrijgevallen bedrijfsruimte rondom Plein 1953 in te zetten. Maar dat was toch makkelijker bedacht dan uit te voeren.

Zo’n lege bibliotheek lijkt een prachtige ruimte voor optredens en workshops, maar om de beheerders en eigenaren van dergelijke ruimten mee te krijgen is nog niet zo eenvoudig. Toch werd de Plusmarkt, het Servicepunt en het Pendrecht Museum ingezet.

De snuffelmarkt en de winkeliers met een kraam voor hun winkel maken het allemaal overigens nog gezelliger. En dat werd het uiteindelijk.