Ostreaflat met haar programma in de lift en geschiedenis aan de buitenkant

Het complex staat te boek bij het Nederlands Architectuurinstituut als Herkingenbuurt Fase 1. De Ostreaflat en de 12 woonwerkwoningen om de hoek vallen onder deze naam. De architect, Karelse Van der Meer Architecten, kreeg er destijds de nationale architectuurprijs voor. De opdrachtgever was toen nog de Nieuwe Unie, inmiddels heet die corporatie anders; Woonstad Rotterdam, en de bouwer was Dura Vermeer Bouw.
Allemaal handige informatie op een eenvoudige bordje aan de flat. Dankzij het Nederlands Architectuurinstituut, NAi.

Kom je er binnen en ga je met de lift naar boven op zoek naar het adres waar je wezen moet, dan geeft de lift je ook informatie.
Het programma van de bewonerscommissie hangt op een ander bordje weliswaar, maar toch!

Zou er ook een Nederlands Bewonersactiviteiteninstituut, NBi, zijn? En zouden die dan ook een prijs kunnen geven aan bewonerscommissies, die contacten tussen de mensen in zo’n complex op peil houden?
Dan zou de Ostreaflat zeker genomineerd worden. Want ze doen leuke dingen en ze doen overigens meer, want ze houden ook een ‘oogje’ op elkaar en dat is handig in een 55+complex.

De flat zou nog een prijs kunnen verdienen. Want kom je eenmaal op de galerij dan hangen er bijna overal bloemen en geraniums naast de deuren. Toch eens een foto van maken, want het is echt schitterend om te zien en zo in juli staat alles er ook nog eens prachtig bij.

Welk instituut zou je voor de fleurigste galerij in het leven kunnen roepen?

In de flat denken ze vast. ‘Kom op hé!’, dat is toch de gewoonste zaak van de wereld.