Pendrecht Dialogen krijgen vervolg in 2008

De Pendrecht Dialogen hebben in 2008 nog 10 voorstellingen in het Pendrecht Theater aan Plein 1953 nummer 189. In de Dialogen wordt het leven van alle dag in de wijk van nu op een prachtige manier neergezet door spelers uit de wijk. Van alle leeftijden. De oudste is 82 en de jongste 13 jaar.
De Pendrecht Dialogen, het vervolg op de Pendrecht Monologen, zijn 16 en 18 oktober in première gegaan.
De Dialogen worden verbonden door zang en muziek en vormen zo een theatraal geheel. Een groep van 20 jongere en oudere bewoners uit Pendrecht spelen, musiceren en zingen de voorstelling aan elkaar.

“Pendrecht state of mind”, “Pendrecht is me wijk” en “Pendrecht is niet meer als vroeger” zijn de beginstukken en worden gezongen en gerapt door 3 jongeren.
“Zonsondergang in R&B” gaat over 3 mensen die op een verschillende manier aan het wachten zijn. Twee van hen zijn jong, één oud. Dat confronteert, maar verderop in het stuk komen ze met elkaar in een gezamenlijke wereld terecht.
In het volgende stuk “Maatschappelijke stage” ontstaat die gezamenlijke wereld niet. Met: “and never the twain shall meet” eindigt deze confrontatie tussen twee oudere dames in een rolstoel, twee vrienden en hun jongere zusjes.
“Rabiaa en Roos” groeien samen op in Pendrecht en zoeken hun weg in een dialoog tussen het oude en het nieuwe, in de richting van een eigen identiteit.
9 spelers, 4 troubadours, 4 rappers, een harpiste en een koor maken er een schitterend theaterstuk van: “in Pendrecht kunt u de sterren zien”.

Dinsdag 05 februari, 20.00 uur, Pendrecht Theater. Het Theater is een half uur vooraf open. Een speciale uitnodiging is gegaan naar de bewoners van de Zierikzeebuurt. Na de voorstelling wordt de dialoog voortgezet rond het thema: Kun je jong zijn in de Zierikzeebuurt?

Dinsdag 12 februari, 20:00 uur, Pendrecht Theater. Het Theater is een half uur vooraf open. De speciale uitnodiging gaat die keer naar de omwonenden van Plein 1953. Het thema is dan: Plein 1953, Bruisend centrum in harmonie met omwonenden!

Dinsdag 19 februari, 20.00 uur, Pendrecht Theater. Het Theater is een half uur vooraf open. Een speciale uitnodiging gaat naar de bewoners van de Ossenissebuurt, die rondom of middenin het herstructureringsgebied wonen. De planning is opnieuw vooruitgeschoven. Het thema voor het nagesprek is: Heeft behangen nog zin?

Zondag 09 maart, 16.00 uur, Pendrecht Theater. Het Theater is een half uur vooraf open.

Dinsdag 18 maart, 20.00 uur, Pendrecht Theater. Het Theater is een half uur vooraf open.

Woensdag 26 maart t/m zondag 30 maart Internationaal Wijktheaterfestival. In Theater Zuidplein vinden die dagen internationale voorstellingen plaats. Er wordt druk gewerkt om een internationaal gezelschap in het Pendrecht Theater te ontvangen voor een speciale voorstelling van de Pendrecht Dialogen.

Dinsdag 08 april, 20:00 uur, Pendrecht Theater. Het Theater is een half uur vooraf open. Dat wordt de laatste vooprstelling en daaraan wordt iedere keer een feest gewijd. Dus ook deze avond is het feest in het Pendrecht Theater.

Donderdag 15 mei, 20:15 uur in Theater Zuidplein. Volgt een extra voorstelling.

Reserveren: bij Cees Bavius tel 078 614 04 46 of 06 511 09 946 of bavius@bureau-baf.nl

Het Pendrecht Theater, Plein 1953 nummer 189