Pendrecht Dialogen moet u gezien hebben

De try out en de première waren fantastisch. De volgende 4 voorstellingen trouwens ook. De Pendrecht Dialogen een vervolg op de Pendrecht Monologen staan als een huis. Er is nog één voorstelling in Pendrecht en een andere in Dordrecht. Zorg dat u de Pendrecht Monologen gezien hebt.
De Pendrecht Dialogen, het vervolg op de Pendrecht Monologen, zijn 16 en 18 oktober in première gegaan.
De Dialogen worden verbonden door zang en muziek en vormen zo een theatraal geheel. Een groep van 20 jongere en oudere bewoners uit Pendrecht spelen, musiceren en zingen de voorstelling aan elkaar.

“Pendrecht state of mind”, “Pendrecht is me wijk” en “Pendrecht is niet meer als vroeger” zijn de beginstukken en worden gezongen en gerapt door 3 jongeren.
“Zonsondergang in R&B” gaat over 3 mensen die op een verschillende manier aan het wachten zijn. Twee van hen zijn jong, één oud. Dat confronteert, maar verderop in het stuk komen ze met elkaar in een gezamenlijke wereld terecht.
In het volgende stuk “Maatschappelijke stage” ontstaat die gezamenlijke wereld niet. Met: “and never the twain shall meet” eindigt deze confrontatie tussen twee oudere dames in een rolstoel, twee vrienden en hun jongere zusjes.
“Rabiaa en Roos” groeien samen op in Pendrecht en zoeken hun weg in een dialoog tussen het oude en het nieuwe, in de richting van een eigen identiteit.
9 spelers, 4 troubadours, 4 rappers, een harpiste en een koor maken er een schitterend theaterstuk van: “in Pendrecht kunt u de sterren zien”.

Vrijdag 16 november, 20.00 uur, Pendrecht Theater. Het Theater is een half uur vooraf open.
Zaterdag 24 november, Dordrecht, theaterfestival ‘Voor het voetlicht’

Reserveren: bavius@bureau-baf.nl

Pendrecht Theater, Plein 1953, nr 189