Pendrecht heeft een Rozet van Respect op schoolplein van de Beatrixschool

Akelei Hertzberger maakt met kinderen en organisaties Rozetten van Respect. Ze grijpt terug op lang vervlogen tijden, en doet er iets heel actueels mee. Iets dat in Pendrecht goed van pas komt.
Hoe het idee op de Beatrixschool kwam doet er eigenlijk niet toe. Maar het kwam wel op de juiste plek. Kunstenares Akelei Hertzberger en Joop Verschoor zijn uit hetzelfde hout gesneden. Zij weten kinderen en organisaties te motiveren om met zijn allen tot een mooi evenement te komen. Een gebeurtenis, die vooral bij de kinderen van de school nog lang na zullen klinken.

Het gaat hen erom kinderen iets te laten doen, waar ze uit zichzelf niet toe in staat zouden zijn. Die kinderen hebben dat in principe allemaal in zich. Hun dierbaarste digetjes zitten in de ring van de rozet gemetseld.

Akelei legde aan het begin van de ceremonie uit, dat de rozet een oud symbool is. Een krachtige figuur met cirkels, die voor verbinding zorgen en voor energie.

Verschillende organisaties uit de wijk hebben ook hun ‘steentje’ bijgedragen. Het Turks Huis in Pendrecht kwam met een nazar boncuk. Een soort oog dat je als amulet om kunt hangen en je beschermt tegen het boze oog, tegen het kwaad, dus. Sedat Atacan, de voorzitter van het Turks Huis kwam met een fors exemplaar van een nazar boncuk naar de school. Helaas was er een maximale maat, waarin de ingemetselde zaken aan moesten voldoen. 2 centimeter!
En je kunt ook niet alles inmetselen, dus dat is vooraf goed zoeken geweest naar de juiste dierbare zaken. Een jongen wilde zijn speelgoedbrandweerautootje erin hebben. Ook die vlieger ging niet op.

Niet alleen de kinderen dus, ook organisaties uit de wijk hebben ook meegedaan. Dat maakt het kunstwerk nog unieker en ook de kracht, die ervan uit gaat groter. Een mooie energiebron in pendrecht, die je een zetje geeft om allerlei moeilijke zaken aan te kunnen. En ook een plek om elkaar een hand te geven en conflicten bij te leggen. Of zomaar om je vriendschap te bezegelen.

Kortom! Ga maar eens kijken. En probeer het eens uit!

RE SPECT is een moeilijk woord maar betekent zoveel als kijk eens opnieuw. Precies kijk eens opnieuw en dan kom je vaak tot een ander inzicht.