Pendrecht in het Journaal

Er vond 16 januari een symposium plaats over Rotterdam Zet Door. ‘s Avonds in het Journaal werd ruim aandacht aan het Rotterdamse spreidingsbeleid. Ter illustratie werd Pendrecht opgevoerd. Tegen de achtergrond van het slopen in de Dinteloordstraat kwam wijkpredikant At Polhuis aan het woord. Wijkbewoonster Rineke de Graaf werd voor haar vorige woonplek geportreteerd en Haidy Arlaud werd bij haar thuis geïnterviewd. Zij gaven verschillende gezichtspunten weer op de gemeentelijke aanpak.
Om 20:00 uur kondigde Philip Freriks het onderwerp aan met: “Succesvol spreidingsbeleid in Rotterdam wordt uitgebreid.”
Minister Pechtold stemde in met het gemeentelijk beleid. Hij zei dat de aanpak in de grote steden selectief moet worden toegepast. Wethouder Wim van Sluis vond dat er stappen op de goede weg gezet waren, maar vond dat men er nog niet was.
Vanuit de wijk kwamen verschillende geluiden. Polhuis vond de grootse sloop jammer. Begreep wel dat de wijk wat rust moest krijgen, maar maakte zich zorgen om waar de mensen met een laag inkomen heen moeten, als er geen goedkope woningen meer overblijven. Rineke de Graaf leek de aanpak wel goed en wilde later bekijken of het succesvol was geweest. Haidy Arlaud zei vanuit haar woning dat er voor iedereen ruimte zou moeten zijn om te wonen.