Pendrecht Monologen krijgen vorm

Pieta Bot interviewde de deelnemers en schreef hun verhaal op. “Alleen de bomen zijn van toen”, zo gaat de Nederlandse bijdrage heten. Annie van der Velden en Thea Abma gaan deze bijdrage spelen. Ruud en Elly Pesik gaan vertellen over hun komst vanuit Indonesië naar Nederland en over hun wijk Pendrecht. Hun bijdrage heeft de naam “Bestemming Nederland” meegekregen. Irene vertelt over haar Pendrecht onder de titel “De langverwachte terugkomst van July Bonefacia”.
De Monologen zullen een aantal keren gespeeld worden in begin februari. De toeschouwers beginnen op een centrale plek en worden in drie groepen verdeeld. De ene groep ziet in de Open Hofkerk het eerst het Nederlandse stuk en gaat vervolgens naar de BAVO-kerk voor het tweede en ziet het derde stuk in het Turks Huis. Uiteindelijk gaat de groep terug naar een centrale plek in de wijk waarschijnlijk de Middelburgt en zien alle toeschouwers en spelers elkaar.
De tweede groep begint in de BAVO kerk en zo verder. En de derde groep in het Turks Huis. Zo ziet iedereen in een kleine groep de monologen en spelen de spelers drie keer op een avond. Het houdt hier niet bij op, want er vinden verdere gesprekken plaats om uiteindelijk tot een stuk over de wijk in zijn geheel te komen en verderop in 2006 dat op een bepaalde plek een aantal keren te spelen.
In de Toneelwinkel Pendrecht wordt hard gewerkt aan de Pendrecht Monologen en het beloofd een interessante productie te worden.