Praten met de buurtagent en met stadstoezicht in Restaurant Zuiderkroon

Het was de eerste juni en in Restaurant Zuiderkroon vond een tweede bijeenkomst plaats onder de noemer ‘Pendrecht Kijkt’. Buurtagent Han Adema leest zich vooraf even in. Het is voor hem de eerste keer. Vorige keer nam collega Johnny Hagenaar voor hem waar.
Han is de buurtagent van Pendrecht Zuid, dat deel van de wijk dat ten zuiden van de Slinge ligt. De meeste mensen op de avond kwamen uit deze buurt.

Buurtagent Theo Sprong op de foto met beheercoördinator Ilona Otter heeft wat minder bewoners op de bijeenkomst. Een aantal van hen komt uit de Ostreaflat en een ander deel uit het complex Schouwen Duiveland.

Luz Kromhout, de wijkcoördinator van Pendrecht, leidde de bijeenkomst in. De vorige keer was gesproken over het aansluiten van bewoners op SMS Alert. Via dat systeem krijgen mensen meldingen van de politie op hun mobiele telefoon. De mogelijkheid was de laatste maanden onderzocht, maar blijkt technisch niet zo makkelijk uitvoerbaar. Volgens Luz Kromhout wordt er verder gezocht naar het aansluiten van bewoners op deze dienst, maar dat laat nog even op zich wachten.

Melden blijft het devies.
Bewoners zijn de ogen in de wijk en ‘Pendrecht Kijkt’ kan alleen als zij meedoen slagen.

Vervolgens werd de groep verdeeld in groepen aan verschillende tafels in het restaurant. Aan een tafel zat Jan van der Laan van Stadstoezicht Rotterdam. Een dienst van de gemeente, die ook zorgt voor ogen op straat en he optekenen van zaken die aangepakt moeten worden. Jan wist zijn dienst goed aan de bewoners voor te stellen.

Op het onderste fotootje Ilona, de beheercoördinator, met fervente Opzoomeraars. In het midden Sylvia van Eyk, die de volgende maand als Opzoomerheld op de foto’s en het billboard zal komen.
Rechts van haar Sjannie de Mooij, die eigenlijk het hele jaar door Opzoomert in haar straat.
Ze ging vroeg naar huis want op 2 juni is het nationale straatspeeldag en ook in de Halsterenstraat.

Er volgt nog een bijeenkomst in 2010.