Renovatie klokken Bavo-toren begonnen!

Het was al vele jaren een steen des aanstoots: de uurwerken van de Bavotoren. Eén klok stond al 6 jaar (!) stil op 11 minuten voor 6, de andere twee klokken liepen óf voor óf achter en van de vierde klok was een wijzer afgebroken.
Heel veel mensen zijn er jaren lang mee bezig geweest om de zaak gerepareerd te krijgen: het parochiebestuur, de Bewonersorganisatie Pendrecht, dagburgemeester Mario Bosch en vele bewoners in de wijk. Het voert te ver om de hele geschiedenis nog eens te herhalen maar mede door de enorme inzet van beheercoördinator Ilona Otter van de deelgemeente Charlois gaat het nu eindelijk gebeuren.

Lang gewacht,
stil gezwegen,
nooit gedacht,
toch gekregen!

Het heugelijke nieuws werd wereldkundig gemaakt tijdens de bijzondere dienst op 27 juni ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Sint Bavokerk. Dagelijks bestuurder Theo Coskun maakte bekend dat de uurwerken op kosten van de deelgemeente zullen worden gerepareerd. Een daverend applaus weerklonk en Theo bood koster Ruud Pesik een symbolische taart aan met de tekst “Gefeliciteerd met het 50-jarig bestaan van de Sint Bavokerk. Deelgemeente Charlois bedankt u voor al uw inzet in Pendrecht. Wij bieden u daarom namens deelgemeente Charlois en de bewoners van Pendrecht de reparatie van de klokken van uw kerk aan.”

Vandaag zijn de werkzaamheden begonnen en zijn de wijzerplaten verwijderd. Het is even een vreemd gezicht maar nog vóór het einde van het jaar heeft de toren weer vier goed lopende klokken. Daarmee gaat een wens van velen in vervulling en blijft de Bavotoren ook in de toekomst een markant herkenningspunt in Pendrecht.