Reünie Beatrixschool (vervolg)

REÜNIE BEATRIXSCHOOL
ROTTERDAM – PENDRECHT

De Beatrixschool voor p.c. basisonderwijs in de Rotterdamse wijk Pendrecht bestaat 50 jaar. In dit jubileumjaar organiseert een werkgroep een reünie voor oud-leerkrachten en oud-leerlingen op:

zaterdag 19 november 2005 van 11.00 tot 16.00 uur
in het schoolgebouw aan de Krabbendijkestraat 240.

Een duik in de historie:
De bouw van de wijk Pendrecht ging in 1953 van start. De doelstelling was: een moderne tuinstadswijk. De aantrekkingskracht van de wijk met werkgelegenheid “op Zuid” bleek groot. Ook veel Zeeuwen, Brabanders, Friezen en Groningers vonden de weg.
Tot de periode 1980/1990 vergrijsde de wijk: er was nauwelijks een doorstroming. Daarna kwamen de eerste allochtone bewoners. Met name veel oudere Pendrechtenaren trokken weg en hun plaats werd ingenomen door jonge gezinnen en nieuwkomers.
De oorspronkelijke bevolkingsopbouw veranderde en kreeg een sterk internationaal karakter met ruim 30 verschillende nationaliteiten. Ook de Beatrixschool volgde de veranderingen en groeide als wijkschool uit tot een multiculturele basisschool.

Ben je een oud-leerling of een oud-leerkracht van de Beatrixschool?
Ben je nieuwsgierig naar je school van toen?
Wil je weten hoe het is met je medeleerlingen en je leerkrachten of collega’s van toen?
En ben je geïnteresseerd in de basisschool van nu?

Kom dan op de reünie!

Laat het ons weten per telefoon (010-4802816), per email (school90@zonnet.nl) of gewoon schriftelijk (postbus 54182, 3008 JD Rotterdam).

Met een vriendelijke groet,

Namens de werkgroep “Reünie Beatrixschool”,

J. Verschoor