Rineke en Rinus 50 en Ton en Sjaan 45 jaar getrouwd

Ze wonen eigenlijk helemaal niet zo ver van elkaar. Rinus en Rineke in de Duivelandflat aan de Zierikzeestraat en Ton en Sjaan in de Kortgeneflat aan de ja precies hoe kan het ook anders aan de Kortgenestraat.

Beide echtparen zijn verknocht aan Pendrecht, niet kritiekloos, maar toch …

Laten ze nu vandaag, 29 augustus 2013, allebei hun trouwdag vieren. Wel met 5 jaar verschil. Ton en Sjaan zijn misschien iets jonger en 45 jaar getrouwd. En Rinus en Rineke 50 jaar.

Wat je via Facebook al niet te weten komt.

En die foto’s geweldig, toch?

Je herkent ze trouwens alle vier nog steeds.

Vitaal Pendrecht ziet ze allebei graag op de fiets op 14 september 2013.

De portefeuillehouders van de deelgemeente komen pas bij hen op bezoek als ze 60 jaar getrouwd zouden zijn.

Maar deze twee zouden zomaar een bloemetje kunnen krijgen van de voorzitter van de deelgemeente Charlois zelf en de burgemeester van Bernisse bij het startsein van de tocht waarin ‘stilgestaan’ wordt bij 60 jaar Pendrecht en 60 jaar watersnoodramp.

Nog niet zo lang geleden was Facebook vooral van de jongeren, maar zo langzamerhand wordt het echt iets voor hun ouders en hun opa’s en oma’s.

Zouden de publicaties van Ton, Sjaan, Rinus en Rineke ook van die Facebook-parties tot gevolg hebben?

Ruimte genoeg op de Slinge toch? Maar misschien zijn ze daar te nuchter voor. Ton gaat die dag gewoon door met sleepboten en andere vaartuigen aan zijn Facebookpagian toe te voegen.

En de familie De Graaf had wel gebak en een bloemetje, maar waren later al weer bezig met Madurodam, Panorama Mesdag, de Euromast en de Spido.

Toch te nuchter voor zo’n Facebookfeestje.

Dat gaan we inhalen op 14 september. Als er dan eens 100 fietsers zouden zijn bij de SocialSofa als het startschot gegeven wordt.