Rotterdampas op weg naar de 100.000

Wethouder Lucas Bolsius opende op 9 februari tijdens een feestelijke bijeenkomst het nieuwe Rotterdampasjaar. Hij deed dit met de uitreiking van de eerste pas aan acteur Ignaro Petronilia, één van de gezichten van de Rotterdampas 2006.
Nieuw record?
Wethouder Lucas Bolsius en acteur Ignaro Petronilia, één van de gezichten van de Rotterdampas 2006. Bij de uitreiking van de eerste Rotterdampas 2006.

Pasjaar 2005 werd afgesloten met een nieuw verkooprecord: 96.105 pashouders gingen er met hun Rotterdampas op uit. En omdat in 2006 twee nieuwe gemeenten (Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle) zich aansluiten bij de Rotterdampas, sprak de wethouder het vertrouwen uit dat dit jaar de magische grens van 100.000 voor het eerst zal worden doorbroken.
Hogere inkomensgrenzen
Mensen met een laag inkomen kunnen de Rotterdampas voordelig aanschaffen. Deze inkomensgrens is gerelateerd aan de bijstandsnorm. Bij het ter perse gaan van al het drukwerk van de Rotterdampas was nog niet bekend dat deze norm per 1 januari flink zou worden verhoogd (dit i.v.m. met het nieuwe ziektekostenstelsel). Omdat nu veel pashouders onbedoeld buiten de boot dreigden te vallen, is besloten alle inkomensgrenzen met € 50,- te verhogen.
Voor iedereen te koop vanaf 10 februari. De prijs voor een Rotterdampas 2006 bedraagt € 55,-, € 10,- of € 5,-. De prijs is afhankelijk van woonplaats, leeftijd, inkomen en gezinssituatie. Mensen met een laag inkomen betalen € 5,- voor de pas en voor hun inwonende kinderen (3 t/m 17 jaar) is de pas gratis bij gelijktijdige aanschaf. De pas is te koop in de Rotterdampaswinkel (Oostzeedijk 190), bij Burgerzaken Stadhuis, alle deelgemeenten, diverse club- en
buurthuizen en de SoZaWe-districtskantoren. In de volgende regiogemeenten is de Rotterdampas eveneens te koop: Albrandswaard, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Delft, Hellevoetsluis, Maassluis, Midden-Delfland, Oud-
Beijerland, Ridderkerk, Schiedam, Spijkenisse en Vlaardingen. En komend jaar dus ook Nieuwerkerk aan den
IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle. € 1,- korting voor snelle beslissers. Pashouders die in Rotterdam wonen, kunnen ook dit jaar weer profiteren van de kortingsactie in de Rotterdampaswinkel en bij alle SoZaWe-districtskantoren (dus niet op de deelgemeentekantoren. Deze actiekorting van € 1,- op de aanschaf van de pas geldt t/m 28 april.
Voorjaarsaanbiedingen
Het eerste magazine van pasjaar 2006 heeft als thema ‘Besparen’. Naast praktische tips hoe geld te besparen, staat het blad weer bol van de aantrekkelijke aanbiedingen. Een paar toppers: Bal-lorig voor kids t/m 12 jaar gratis evenals 1 uur skiën in SnowWorld (voordeel € 13,-). De verwachting is dat ook de theatervoorstelling
Ollie B. Bommel en Tom Poes door pashouders zal worden gewaardeerd. Rotterdampasprijs: € 7,50. De normale prijzen variëren van € 15,- tot € 18,60.