Schoonmaakfeest in de Zierikzeebuurt

Het werkgroepje om het feest te organiseren had hun zaakjes goed op de rails. Na de opening van de mooie speelplek aan het einde van de Dreischorstraat werd door een groepje ouders geoppert om regelmatig bij elkaar te komen en een activiteit te bedenken waar kinderen iets van kunnen leren. Zo is het plan ontstaan om van de voorleesweek van Opzoomer Mee een combinatie te maken met bloembollen planten maar ook schoonnmaken. De kluskeet kon eigenlijk niet meer ingezet worden maar omdat het ruim van te voren was aangevraagd is voor deze keer nog een uitzondering gemaakt.
De keet is op een strategische plaats neergezet want in oktober weet je natuurlijk nooit wat voor weer het gaat worden. Dat was maar goed ook want het regende s’morgens pijpenstelen en iedereen dacht er het zijne van. Maar op de afgesproken tijd van 11.00 uur stonden alle buren/werkers op de afgesproken plaats en kon de opbouw beginnen.
Clement Hoek was de coordinator van de dag. Alles wat gedaan moest worden was de maandag ervoor doorgesproken en zonder veel woorden ging iederen aan de slag.
Toen alles stond kon het feest beginnen, maar eerst koffie of thee en de eigenaar van de pizzaria bood spontaan aan om heet water te komen brengen voor de thee.