Schouwen in de regen

Regen, wind, zelfs sneeuw houdt hen niet tegen.

De groep schouwers meldde zich voor 10:00 uur bij het Servicepunt.

Daar werden ze voorzien van een paraplu en ging het de Tiengemetenbuurt in en ze bekeken ook een stuk van de Ossenissebuurt. Eigenlijk rondom en door de Tuin op het Zuiden. Zes bewoners, Theo Fijan van gemeentewerken, Ilona Otter, de beheercoördinator en Johan Burgraaf van de Roteb. Niet heel Pendrecht Zuid, dus Tiengemetenbuurt en Ossenissebuurt werden bekeken. Het weer had toch het effect dat anderhalf uur lopen en kijken wel het matje was.

Het is de tijd dat het groen flink opkomt, dus op allerlei plekken werd onkruid zichtbaar. En dat heeft gevolgen voor de cijfers, die schouwers geven aan de kwaliteit van de woonomgeving. Johan Burgraaf leerde de schouwers dat onkruid op straat niet meegeteld kan worden in de kwaliteitschouw. De roteb verdelgt het onkruid op straat niet. Er wordt vanuit gegaan dat door het gebruik van het wegdek door auto’s vanzelf verdwijnt of de kans niet krijgt om op te komen. Nou zijn er in Pendrecht stukken straat, die kennelijk weinig gebruikt worden door auto’s.

Er wordt ook verhuisd en gewerkt in verschillende woningen in de wijk. Want men stuitte op kartonnen dozen om een rotebcontainer in de Ellewoutsdijkstraat. ‘Eh, is het nou wel of geen grofvuildag, vandaag?’, vroeg Ilona Otter aan Johan van de Roteb. ‘Nee, woensdag is de grofvuildag, dus …..’, was het antwoord. De beheercoördinator nam meteen de telefoon en belde met Stadstoezicht. Die hebben het vast dezelfde dag nog weggehaald.

Op de Ossenisseweg stonden twee wagen van de Roteb en er ontstond bijna discussie tussen de schouwers en het Roteb-personeel. Zij worden immers ‘afgerekend’ op de cijfers die de schouwers geven.

Hopelijk wordt er rekening mee gehouden dat het weer niet meezat en dat de plek en de tijd van het jaar ook van invloed zijn op de ‘metingen’.

De straten en het onkruid kregen lage cijfers, één keer zelfs een twee. En dan ziet het er echt beroerd uit.

Andere onderwerpen scoorden zoals gebruikelijk behoorlijk hoog. Een 5 is het hoogste en het straatmeubilair en de papierkorven haalden dat cijfer vaak. Grafitti ook, want dat wordt nauwelijks aangetroffen in de wijk.